2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

„Bánom, hogy nem az arcát ütöttem meg”

Második Ligue 1-meccsén is kikapott a PSG, ezúttal a Marseille 1:0-ra győzte le a fővárosiakat. A találkozón a játékvezető 5 piros és 14 sárga lapot mutatott fel a futballistáknak. A több mint 100 percig tartó meccsen a Pumával frissen szerződést kötő Neymart is kiállították, mert a brazil sztár tarkón vágta Álvaro Gonzálezt. A hatalmas balhé után sem csillapodtak a kedélyek. Neymar rasszizmussal vádolta meg ellenfelét, majd a Twitteren üzent játékostársának. Napilapunkban nem közöljük teljes egészében az üzenetet, mert a PSG tízese nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel tarkította mondandóját: „Az egyetlen dolog, amit bánok, az az, hogy nem az arcát ütöttem. A videobíró könnyen kiszúrja az agressziómat, de most azokat a képeket akarom látni, amelyeken az látszik, hogy az a rasszista majomnak szólít engem.” Az esetre a Marseille is reagált, de a vezetőedző Villas-Boas szerint Neymar csak feszült volt a vereség miatt.

Angliában az Everton meglepetésre idegenben felülmúlta Mourinho Tottenhamjét. Spanyolországban Emery döntetlennel debütált a Villarreal kispadján, a Valencia pedig hiába volt kétszer is hátrányban, végül 4:2-re nyert a Levante ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA

Ma a 3. körrel folytatódik a BL-selejtező. A koronavírus miatt ebben a fordulóban is egymeccses párharcokat rendeznek, az oda-vissza vágós rendszer csak a 4. körben lesz érvényben. Ma este a Dinamo (K)–Alkmaar, a PAOK–Benfica és a Gent–Rapid mérkőzés kerül műsorra. A Crvena zvezda és a Ferencváros holnap csatlakozik a megmérettetéshez.