2024. április 24., szerda

Tadić az ellenzéki pártok együttműködését kezdeményezi

Boris Tadić, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöke arra szólította fel az ellenzéki pártok vezetőit, hogy szerdán találkozzanak és az ellenzéki fellépéshez új közös stratégiát dolgozzanak ki. Mint arra tegnapi közleményében rámutatott, az elmúlt 8 évben először szánta rá magát erre a lépésre, hiszen eddig lehetőséget kívánt adni más ellenzéki vezetőnek is, hogy javaslattal álljanak elő.

Fotó: Beta archív

Fotó: Beta archív

– Remélem eleget tesznek a meghívásomnak és meghallgatják majd a javaslatomat, ahogy én is bizalommal voltam az ő eddigi javaslataik iránt – áll Tadić közleményében, amit a Beta hírügynökség tett közzé.

Tadić rámutatott, részt vett több olyan projektumban is, amelynek a sikerességében kételkedett, ugyanis az ellenzék egysége mindenek felett állt. Hangsúlyozta, a kezdeményezés nem az ellenzéki vezetői tisztséget célozza meg, hanem a stratégia éppen a vezető pozícióért folytatott küzdelemnek vetne véget.

Rámutatott, a korábbi fellépésük több hasznot hozott Aleksandar Vučićnak, mint az ellenzéknek, ezért egy olyan stratégiát javasol, amely meggyőződése szerint a legjobb és leggyorsabb út a hatalom feletti

győzelemhez. Kiemelte, ez olyan fellépés lenne, amelyben végre az ellenzéki pártok közti különbözőségek nekik maguknak kedvezne, nem pedig ellenük szólna.

Tadić politikai kollégáit holnap délben fogadja az SZDP belgrádi helyiségeiben.