2024. április 24., szerda

Élelmiszercsomag a polgármestertől

Stevan Bakić látogatása az Opp–Perc családnál
Stevan Bakić mintegy 150 kilogrammos segélycsomagot adott át az Opp–Perc családnak (Gergely Árpád felvétele)

Stevan Bakić mintegy 150 kilogrammos segélycsomagot adott át az Opp–Perc családnak (Gergely Árpád felvétele)

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, Ilija Đukanović, a városi tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja és Branislav Joka, a Tržnica Kft. igazgatója hétfőn a Békova közelében lévő Gabrić településen meglátogatta a nehéz anyagi körülmények között élő Opp–Perc családot. A polgármester nem érkezett üres kézzel, munkatársaival közösen élelmiszercsomagot adott át a családnak.

Perc Imre az újságíróknak elmondta, hogy a családban egyedül neki van munkája, egy közeli farmon dolgozik. Perc Imre párja, Opp Gyöngyi hozzátette, hogy a családnak hat gyermeke van, a legidősebb 17, a legfiatalabb alig több mint egyéves.

– Rögtön az után, hogy információt szereztünk a népes család gondjairól, összehívtam a kabinetet és meghívtam Branislav Jokát is, hogy együtt megoldást találjunk a helyzetre. Egy 150-160 kilogrammos árucsomagot állítottunk össze, amelynek kétharmada élelmiszer, egyharmada tisztítószer. Emellett összeírtuk, mire lenne még szüksége a családnak. Veszünk még nekik iskolai felszereléseket, ruhákat és gyermekjátékokat. Továbbá azt is megvizsgáljuk, hogy a város miben tud még segíteni a családnak – nyilatkozta Stevan Bakić, és hozzátette, hogy nemcsak azért látogatta meg a családot, hogy átadja az élelmiszercsomagot, hanem hogy kifejezze csodálatát Perc Imrének, aki a nehéz anyagi körülmények ellenére példásan gondoskodik a családjáról.