2024. április 24., szerda
NBA

A szívós Denver

Jokićék ismét szorult helyzetben nyertek mérkőzést (Fotó: Beta/AP)

Jokićék ismét szorult helyzetben nyertek mérkőzést (Fotó: Beta/AP)

Sorozatban negyedik olyan mérkőzését nyerte meg a Denver Nuggets az orlandói NBA-buborékban zajló rájátszásban, amelyen Nikola Jokićék élet-halál helyzetben léptek parkettre. Az előző sorozatban a Utah 3:1-es vezetése után húztak be egymás után három győzelmet, most pedig a Clippers első meccslabdáját hárította a Nuggets, és szépített 3:2-re. A találkozón egyébként sokáig nem volt nagy reménye a Mike Malone-együttesnek, Kawhi Leonardék a nagyszünetben 12 ponttal (56:44) és a harmadik negyedben is szinte folyamatosan két számjegyű előnnyel mentek. Az utolsó periódusban aztán kiszakadt a denveri pontzsák, a Jamal Murray–Jokić duó vezette gárda 7 triplát is bevágva 38:25-re hozta le ezt a játékrészt, amivel a maga javára fordította az állást, és még viszonylag sima hajrá után nyert. A Clippersnél Leonard (36) és Paul George (26) hiába dobott összesen 62-t, a többiek halványak voltak, a győztesnél Murray (26) és a szerb (22-14) járt élen, akik mellé fontos pontok érkeztek a többi kezdőjátékostól és a cseréktől is. Tegnap este a hatodik meccs volt műsoron, a Clippers második meccslabdája.

Nyugaton a Lakers sima ötödik meccsel zárta le a Houston elleni sorozatot (James 29-11-7, illetve Harden 30), keleten pedig a Miami megkapta ellenfelét a főcsoportdöntőben, a Boston képében. A Celtics egy kevés pontot hozó, védekezés dominálta hetedik találkozón gyűrte le a bajnoki címvédő Torontót.

NBA, főcsoport-elődöntő, kelet: Toronto–Boston 87:92 (a sorozatot a Boston nyerte 4:3-ra). Nyugat: LA Clippers–Denver 105:111 (3:2), LA Lakers–Houston 119:96 (a sorozatot a Lakers nyerte meg 4:1-re).