2024. április 26., péntek

Könyvhét ON(line)!

Online könyvbemutatókat szervez a Forum Könyvkiadó

A 91. budapesti könyvhetet az év folyamán többször is elhalasztották, mígnem az előző hónapban véglegesen lemondtak róla, hogy az idén a megszokott formában rendezzék meg, és úgy döntöttek, az esemény legtöbb tervezett programja ezúttal online lesz elérhető.

A vajdasági könyvkiadók, köztük a Forum Könyvkiadó is ennek apropóján négy, a könyvhétre megjelent kötetet mutat be a hét folyamán online formában. Csütörtökön Bíró Tímea második kötetét, a Hosszút mutatják be, a szerzővel Losoncz-Kelemen Emese, a kötet szerkesztője beszélget. Ezt követően 18-án Orcsik Roland Legalja című kötetéről Berényi Emőke szerkesztő faggatja a szerzőt. Szombaton Bozsik Péter a legújabb kötetéről Sági Varga Kingával beszélget. Vasárnap pedig Terék Anna Háttal a napnak című verseskötetéről hallhatnak majd azok, akik ellátogatnak a kiadó YouTube-csatornájára.

A könyvhétre természetesen nem csupán ezzel a négy kötettel jelentkezett a kiadó. Idén olyan izgalmas könyvek jelentek még meg, mint Tolnai Ottó Titorelli faiskolája című művészeti albuma, Maurits Ferenc Berlini versek című kötete, Losoncz Alpár A formakereső ellenállás című társadalomkritikai kötete. Mindezek mellett az olvasók kézhez kaphatják még Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regényét, Nagy Abonyi Árpád Hermész tenyerén című prózakötetét, Péter László és Varga Lilla: Felhő(n) járó című Fujkin István-monográfiáját, valamint egy, Lendák-Kabók Karolina szerkesztette esszékötetet, az Üvegplafon? című munkát, amely a vajdasági magyar női identitást kutatja az 1990-es évek tükrében. A kötetekbe az érdeklődők beleolvashatnak a forumliber.rs honlapon.

Bővebb információt a 91. Ünnepi Könyvhétre megjelent kötetekről az unnepikonyvhet.hu oldalon találnak az érdeklődő olvasók.