2024. április 23., kedd
SZENT MIHÁLY-NAPI TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ

Öt helyszínen

Rendhagyó módon szervezi meg a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.

A Szent Mihály-napi táncháztalálkozó (Archívum: Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A Szent Mihály-napi táncháztalálkozó (Archívum: Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A korábbi években mindig a zentai sportcsarnok adott otthont a színvonalas és tömeges rendezvénynek, ezúttal viszont a korlátozások miatt erre nincs lehetőség. Juhász Gyula, a VMMI népzenei osztályának munkatársa elmondta, hogy szeptember 25-én és 26-án tartják meg a rendezvényt, öt helyszínen.

– Szeptember 25-én, pénteken Óbecsén, Szentmihályon és Palicson lesz egy-egy rendezvény, 26-án, szombaton pedig Zentán és Topolyán. Más jellegük lesz, mint amilyen eddig volt, ugyanis színpadi produkciók lesznek, vetélkedőt és kirakodóvásárt nem tarthatunk. Óbecsén a Petőfi Magyar Kultúrkörben, Szentmihályon a művelődési házban, Topolyán a színházban, Zentán a művelődési ház nagytermében, Palicson pedig vagy a vigadóban, vagy a Palicsi Magyar Kulturális Központban tartjuk meg. Igyekszünk bemutató jelleget adni a találkozóknak, amelyeken a környező népművészek, néphagyománnyal foglalkozók, köztük táncosok, zenészek, mesemondók lépnek fel. Hogy a közösségi jelleg se maradjon el, igyekszünk gyermekjáték-tanítást, énektanulást is beépíteni a programba. A részletekről még most egyeztetünk, és a végleges programról időben tájékoztatjuk az érdeklődőket. Fontos információ még, hogy a Pannon RTV minden helyszínen rögzíti az eseményeket, műsort készít belőlük, amelyek valószínűleg már a rá következő héten képernyőre is kerülnek – mondta el Juhász Gyula.