2024. április 25., csütörtök

Három tonna üveget dobtak ki Óbecsén

Nemrégiben kezdődött az Óbecse–Tisza mente Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. üveggyűjtési akciója, ennek keretében a vállalat a Miloš Crnjanski u. 46. alatti székhelyén, valamint a piac területén található pénztárnál egy-egy sárga konténerbe lehet bedobni a háztartási üveghulladékot. A lakosság kapva kapott az alkalmon, és a vállalat csupán két hét alatt szinte három tonna üveget gyűjtött be.

Sokan szabadulnak meg a felesleges üvegtől (Fehér Rózsa felvétele)

Sokan szabadulnak meg a felesleges üvegtől (Fehér Rózsa felvétele)

Az eredetileg november végéig tervezett üveggyűjtési akció határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel a vállalat az év végéig meghosszabbítja Óbecsén, és az akcióba szeptemberben a község többi településén is bekapcsolódhatnak a polgárok: szeptember 19-én Radićevićen, szeptember 20-án Péterrévén, szeptember 26-án Dreán és Mileševón, szeptember 27-én Bácsföldváron a helyi közösségek épülete előtt lehet átadni a felesleges üvegeket.

Óbecsén továbbra is a vállalat székhelyén, valamint a piac területén található pénztárnál lévő sárga konténerekben lehet bedobni a felesleges üvegeket. A vállalat igazgatója, Fejes Zoltán korábban azt ígérte: ha valaki olyan mennyiségű üvegtől szeretne megszabadulni, amit nem tudna biztonságos módon ezekre a helyekre elszállítani, telefonos vagy személyes egyeztetés után ezt megteszik helyette a cég munkatársai.

A többi újrahasznosítható hulladékot a Tiszamente dolgozói szeptember harmadik hetében, azaz 14-e és 18-a között, a szokásos napokon viszik el az óbecsei és a péterrévei háztartásokból, a többi településen pedig a közterületeken elhelyezett sárga konténerekbe kell kihelyezni az újrahasznosítható háztartási szemetet.