2024. március 29., péntek

Mert ugrálni jó és egészséges

Újabb sporteszközökkel bővült a kishegyesi Kátai-tanya sportkínálata

A kishegyesi Kátai-tanya a nyári táborok és képzések közkedvelt helyszíne. A természetes környezet és a számos kikapcsolódási lehetőség miatt sokan választják úticélnak a nyári hónapok alatt. A járványhelyzet azonban az idei nyáron a tanya látogatottságára is rányomta bélyegét, de ez nem jelenti azt, hogy leállt volna az élet. Anyaországi támogatással sikerült bővíteni a létesítmény fitneszparkjának kínálatát, számolt be lapunknak Kátai Annamária, a Kátai-tanya koordinátora.

Felnőttnek, gyereknek egyaránt jó szórakozás a trambulin (Lakatos János felvétele)

Felnőttnek, gyereknek egyaránt jó szórakozás a trambulin (Lakatos János felvétele)

– A tanyán kialakított fitneszparkunk korszerűsítésére kaptunk támogatást a miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságától. A támogatásból két darab professzionális, szabadidős, XL méretű trambulinnal bővítettük a szabadidős tartalmakat. Ezek a trambulinok négyzet alakúak és a földbe vannak süllyesztve. Gyermekek és felnőttek egyaránt tudnak rajta szórakozni, de edzeni is lehet rajta, mivel a trambulin testedzésre is kiválóan alkalmas. A már meglévő fitneszparkunknak kiváló kiegészítője. Azért döntöttünk a trambulinok telepítése mellett, mert kicsi a helyigényük, viszont nagy szórakozást és kiváló edzési lehetőséget nyújtanak – mondta el Kátai, majd arról is szólt, hogy a konkrét sportszer kiválasztásánál figyelembe vették azt is, hogy fogyatékkal élők is tudják használni.

– A trambulin kiválasztásánál szempont volt az is, hogy kerekes székes gyerekek és felnőttek is tudják használni. Így az ő számukra is tudunk valamilyen játék- és kikapcsolódási lehetőséget kínálni. A két trambulint a világ vezető trambulingyártójától vettük, akik több, mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek. Vízálló, napálló és vandálbiztos sporteszközökről van szó – mondta el a koordinátor, majd arról is szólt, hogy az idei szezonban a járványhelyzet miatt nem sok vendégük van, így nem igazán tudják az új trambulinokat használni. Kátai reméli, hogy az előttünk álló években ez változni fog, és sokan ki tudják majd használni a trambulin nyújtotta szórakozási és sportolási lehetőségeket.

A koordinátor végezetül arról is szólt, hogy az új trambulinokkal nem állnak meg, tovább szeretnék fejleszteni a fitneszparkot, hogy minél gazdagabb és modernebb tartalmakkal várja az idelátogatókat. Emellett a tanyán lévő játszótereket is szeretnék korszerűsíteni, hogy azok is színvonalas és biztonságos szórakozási lehetőséget nyújtsanak a gyerekeknek.