2024. április 16., kedd
SZUPERLIGA

Október végén rajt

Valószínűleg minden idők egyik legerősebb szerb Szuperliga-idénye rajtol el október végén, egészen pontosan 24-én és 25-én tornalebonyolítású rendszerrel. Az előző idénybeli 10-ről 12-re nőtt a legmagasabb osztályban részt vevő csapatok száma. A viadalt hétvégi dupla fordulókkal rendezik meg, később pedig alsó- és felsőházra osztják a bajnokságot. A tervezett naptárban október 18-án szerepel a Harangozó Vilmos-emlékverseny, közvetlenül karácsony után a Top 12, január közepén az egyéni tartományi bajnokság, március elején pedig az egyéni ob. És hogy miért a legerősebb? Nos, elég csak egy pillantást vetni a játékosok listájára!

A nőknél a Novi Sadhoz visszatért a bácsföldvári Surján Szabina, és a címvédő leigazolta a 23 éves román Alina Zahariát is. A niši Josip Kolumbo nem kisebb névvel, mint a többszörös páros és vegyes páros Eb-győztes litván Rūta Paškauskienėvel erősített, és továbbra is soraiban tudja Knežević Molnár Mónikát, Ivana Vejnovićot, Anđela Mengert és Olga Mijailovićot. A Pannóniához a bolgár Kalina Hristova és a szlovén Ana Tofant csatlakozott, ugyanakkor a többi csapatról, így a frissen feljutó kishegyesi Dombosról vagy a régi motoros Zentáról sem szabad megfeledkezni.

A férfiaknál Pető Zsolt a Crvena zvezdához került, akárcsak a szlovén Bojan Tokić, a Banat pedig a portugál Diogo Carvalhót igazolta le. A Partizan két spanyol asztaliteniszezővel erősített: MarcDuran és CalvoMachado csatlakozik a fővárosiakhoz. A niši Železničar a bolgár Petyo Krasztevvel és Kiril Popovval vág neki a megmérettetésnek.