2024. április 23., kedd

Orbán: Magyarországnak működnie kell!

Orbán Viktor magyar miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő hangsúlyozta, a kabinetnek van egy haditerve a járvány második hulláma elleni védekezésre, amely elsősorban a nemzeti konzultáció eredményeire és különböző szakértők jelzéseire épül.
Hangsúlyozta, a kormány éppen azon szigorú korlátozások ellenkezőjére készül, mint amelyek a járvány első hullámában voltak tapasztalhatók, miközben természetesen meg akarja védeni az idősek életét. "A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon és álljon meg az ország, a cél az, hogy megvédjük Magyarország működőképességét" - fogalmazott Orbán Viktor.