2024. április 25., csütörtök
NBA

Giannisék búcsúztak

A rutinos Jimmy Butler az egész sorozatban a Miami vezére volt (Fotó: Beta/AP)

A rutinos Jimmy Butler az egész sorozatban a Miami vezére volt (Fotó: Beta/AP)

Viszonylag simán, a második negyed közepétől folyamatosan vezetve győzött a Miami a Milwaukee ellen az NBA keleti elődöntőjének ötödik meccsén, amivel a Heat begyűjtötte a továbbjutást érő negyedik sikerét. A Bucks a bokasérüléssel pihenő Giannis Antetokounmpo hiányában is jól kezdett, a biztató első periódus (28:19) után azonban nem tartott ki a dobóforma, a Miami 13:2-es rohanással fordított, a félidőben pedig már 6 ponttal ment (46:52). A Heat hozta a szokásos magas szintű csapatmunkáját, mindig volt valaki, aki egy betöréssel vagy triplával tartotta a fölényt, miközben a Bucksot összességében 40 százalék alatti mezőnymutatón tartotta Butlerék védekezése. A Milwaukee ennek ellenére másfél perccel a dudaszó előtt is lőtávolon belül járt még (88:93), de a fordítás nem jött össze, ami az alapszakaszgyőztes gárda búcsúját jelentette az orlandói buborékból.

Nyugaton kezd körvonalazódni a papírforma, miután a Lakers az első Houston-siker után sorozatban kettőt nyert, és átvette az irányítást a párharcban. A harmadik meccs első félidejében minden LeBron Jamesről szólt, aki a nagyszünetig 29 pontot rámolt be a Rocketsnek, amely ennek ellenére vezetett ekkor (64:61). A folytatásban azonban a Lakers szorított védekezésén, 38 ponton tartotta Hardenéket, ami megalapozta a Lakers győzelmét. James 36 ponttal, Davis 26-15-tel, Rondo 21 ponttal és 9 assziszttal zárt, a Rocketsnél Harden (33-9-9) és Westbrook (30-8-6) is nagyot játszott.

NBA, főcsoport-elődöntő, kelet: Milwaukee–Miami 94:103 (a sorozatot a Miami nyerte meg 4:1-re). Nyugat: Houston–LA Lakers 102:112 (1:2).