2024. április 20., szombat
TEMERIN

Útiköltség-térítés a középiskolásoknak

A temerini önkormányzat már több éve támogatja, részben megtéríti utazási költségeit a községből más településekre, városokba utazó középiskolásoknak. Ezzel kapcsolatosan a községi tanács nyilvános felhívást tett közzé a község területén élő, a 2020/2021-es tanévben középiskolába járó tanulók útiköltségének hozzájárulásához.

Az óvintézkedések miatt a színházteremben tartják meg a temerini községi képviselő-testület üléseit (Góbor Béla felvétele)

Az óvintézkedések miatt a színházteremben tartják meg a temerini községi képviselő-testület üléseit (Góbor Béla felvétele)

A jelentkezési laphoz csatolni kell az iskolai igazolást, mellyel a diák bizonyítja, hogy a 2020/2021-es tanévben rendes tanulója a középiskolának, továbbá a tanuló személyi igazolványának fénymásolatát, illetve kiskorúak esetében az egyik szülő személyazonossági igazolványának fénymásolatát, valamint a bankszámla fénymásolatát, amelyre a térítést utalják. A jelentkezési határidő szeptember 21. A határidő letelte után a jelentkező diákok nyilvántartásba vételét követően a feltételeknek való megfelelés alapján kerül sor az útiköltség egy részének megtérítésre a rendelkezésre álló források függvényében. A tanulók nyilvántartásához szükséges jelentkezési lapot a kért okmányokkal a községi képviselő-testület címére (Újvidéki u. 326., 4-es számú ügyfélfogadó pult) kell eljuttatni a megadott határidőig.

Már a harmadik ülés

Pásztor Róbert, a temerini községi képviselő-testület elnöke csütörtökre, szeptember 10-ére összehívta a testület 3. ülését. Napirenden szerepel a 2019. évi községi költségvetés zárszámadása, a 2020. évi költségvetés félévi megvalósítása, a költségvetésben a szociális védelmi szolgáltatásokra tervezett kiadások teljesítése, a 2021. évi községi költségvetés előkészítése, a mezőgazdasági földterületekre és a mezőőrszolgálatra vonatkozó határozat meghozatala, több közintézmény múlt évi munkájáról szóló jelentés megvitatása és elfogadása, továbbá választások és kinevezések.

A testület ülését a színházteremben tartják meg, a fotó a legutóbbi ülésen készült.