2024. április 19., péntek

Műfüves pálya épül

Fejlesztések valósulnak meg a kishegyesi labdarúgópályán – Magasabb ligában az Egység FK

Kishegyesen, az Egység Futballklub labdarúgópályája mellett megkezdődött egy műfüves pálya építése. Az új pálya a fiatalabb generációk edzésében fog fontos feladatot ellátni, és a TSC Labdarúgó Akadémiával való együttműködés keretében valósul meg.

Kovács Károly, a kishegyesi labdarúgópályán történő fejlesztések helyi koordinátora arról számolt be lapunknak, hogy a közelmúltban is sikerült több felújítást megvalósítani a pályán.

Jól ütemben halad a műfüves pálya építése (Lakatos János felvétele)

Jól ütemben halad a műfüves pálya építése (Lakatos János felvétele)

– Mind helyi szintről, mind tartományi szintről érkezett segítség az Egység Labdarúgóklub pályájának karbantartására és fejlesztésére. A kishegyesi helyi közösség éves szinten támogatja a karbantartási munkálatokat, mint pl. meszelésre, különböző pótlásokra. A Komunál Közvállalat fűnyírással támogatja a klubot. A kishegyesi önkormányzat és tartományi segítségnek köszönhetően pedig a közelmúltban a klubház teljes villanyhálózatát sikerült felújítani. Így már biztonságosan lehet használni az elektromos berendezéseket az épületben – számolt be Kovács, majd arról is szólt, hogy a kishegyesi labdarúgóklub a TSC Akadémia aktív kötelékébe tartozik. Évek óta folyamatos az együttműködés, az akadémia rendszeresen támogatja a klub munkáját.

– Az együttműködés egyfajta csúcspontjának is nevezhetjük azt a műfüves segédpályát, ami most épül. Minőségi futballról tudunk most már beszélni, és ennek elengedhetetlen kelléke ez a műfüves pálya. A pálya építését Zsemberi János és Pásztor István még a választási kampány során megerősítették, és most maga az építkezés is megkezdődött. Az időjárási viszonyok függvényében a pálya legkésőbb október derekáig el fog készülni, de bízunk benne, hogy már előbb is át tudjuk adni. Az Egységen belül 50 gyermek és fiatal edz a korosztályos csapatokban. Ők fogják ezt használni az átadást követően – számolt be a koordinátor, majd arról is szólt, hogy a pálya 42x22 méteres lesz. Külön vízelvezetést kap, és úgy lesz kialakítva, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, vagyis télen-nyáron használható lesz.

A labdarúgópálya és a kísérő objektumok is fejlődnek, emellett az Egység FK is sikereket ért el. Kovács elmondta, hogy a csapat magasabb ligába lépett, vagyis az őszi szezont már a szabadkai ligában kezdi. Ez egy szép eredmény a csapat részéről, és most is szépen szerepel. Fontos cél, hogy a klub hosszútávon ebben a ligában tudjon maradni, fogalmazott Kovács, aki azt is reméli, hogy a vírushelyzet alakulásától függően hamarosan a nézők is láthatják az Egység meccseit a magasabb ligában.