2024. április 19., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Tornagyőzelem vesztett helyzetből

A Spartacus teniszpályáin véget ért a Jovan Kukaras-emléktorna, amellyel tisztelői az egykori kiváló sportmunkásnak állítottak emléket. A 14 éven aluli játékosok számára rendezett tornán a járványügyi intézkedések következtében a közönség nem lehetett jelen. A fiúk mezőnyében a boszniai-hercegovinai Marko Maksimović szerezte meg az első helyet, miután a döntőben könnyű 6:1, 6:0-s győzelmet aratott a szerbiai Nikola Lulić felett. Sokan a szerbiai játékos győzelmét várták, hiszen Lulić a negyeddöntőben a torna harmadik kiemeltjét, a román Pileanut, az elődöntőben pedig az első kiemelt Milićet búcsúztatta. A lányok döntőjében Iva Janković végletekig kiélezett mérkőzésen 4:6, 6:2, 7:5 arányban legyőzte Ana Savkovićot. Janković a sírból hozta vissza a mérkőzést, mivel a harmadik szettben Savković már 5:0-ra vezetett ellene, de ekkor Janković zsinórban hét játékot nyert, és a maga javára fordította a mérkőzést.

Szombaton Verbászon rendezték meg a vajdasági felnőtt és ifjúsági sportlövőbajnokságot, amelyen a versenyzők légfegyveres kategóriában mérettettek meg. A felnőttek mezőnyében a női csapatversenyt a Jelena Todorović, Ivana Knapik, Szikora Karolina alkotta Spartacus nyerte meg 20 körrel az uljmai együttes előtt. Egyéniben Todorović 372 körrel szerezte meg a tartományi bajnoki címet az országos csúcstartó és 2017-es országos bajnok uljmai Jovana Stojadinov előtt. A bronzérem Knapik révén szintén Szabadkára került, míg Szikora a 4. helyen végzett. A férfiak mezőnyében Milan Jarić 373 körrel szerezte meg az első helyet, a második helyen végzett nagykikindai Salgó Ervin (363 kör) és a szabadkai Vojnik tagja, Márton Tibor (358 kör) előtt. Csapatban a Jarić, Ranko Čuljković, Dragan Rogović alkotta Spartacus a 4. helyen végzett. Az országos bajnokságot októberben Belgrádban rendezik.

Jól szerepeltek a Spartacus atlétái a fiatalabb serdülők vajdasági nyílt bajnokságán. Az Újvidéken megtartott viadalon a szabadkai csapatból Minja Kopunović távolugrásban (513 cm) és Maksim Puškar 800 méteren (2:01,80) végzett az 1. helyen, míg Ines Matković 400 méteren (60,92) a dobogó második fokára állhatott fel.