2024. április 24., szerda

Rátámadtak az apatini községi elnökre

A szemtanúk másképpen látták, mint a hatóság

A hatósági közlemény szerint a zombori rendőrök személyi biztonság veszélyeztetése gyanújával előállították S. M. (1960) apatini illetőségű lakost. Az elkövetőt azzal terhelik, hogy az elmúlt szombaton az esti órákban betörte az apatini községi elnök, Dubravka Korać által vezetett, Hyundai márkájú személygépkocsi hátsó ablakát az apatini Covid–19 válságtörzs székhelye előtt. Az incidens előtt a sértett szóváltásba keveredett egy 35 esztendős nővel. A rendőrség mind az elkövetővel, mind az említett fiatalasszonnyal szemben bűnvádi feljelentést tett.

Ez a hivatalos változat, amit a hírt továbbító sajtó általában azzal egészített ki, hogy az elkövető alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Az apatini Bez Straha (Félelem Nélkül) Egyesület az incidens közvetlen résztvevőitől és szemtanúitól szerzett értesülésekre alapozva más fényben látja a történteket, és a sajtó szemére veti, hogy az ártatlanság vélelmét megszegve előre ítélkezik Sreto Miličević tette felett. Az eseményt közleményben hozta nyilvánosságra az egyesület.

A közleményben elmondják, hogy szeptember 5-én délután a rendőrség a községi elnök meghagyására ellenőrzést tartott az MS Elkop tekepályán, és megállapította, hogy a vendéglátó helyen nem tartanak sem lakodalmat, sem más tömegrendezvényt. Dubravka Korać nem adott hitelt a rendőrség beszámolójának, ezért saját gépkocsijával, tanúk és meghatalmazás nélkül elindult, hogy ellenőrizze a rendőrségi beszámoló hitelességét. A magánterülethez érve a mellékbejárat előtt kiszállt a járműből, és elindult, hogy maga ellenőrizze, van-e tömegrendezvény az épületben, amivel felingerelte a megvádolt Sreto Miličević családját. Lánya, Sandra Rajšić számonkérte a betolakodót, hogy milyen tisztségben és mit keres a családi birtokon. Hosszas szóváltásba keveredett a községi elnökkel, aki verbálisan bántalmazta a fiatalasszonyt. Amikor az megpróbálta telefonjával rögzíteni az előállt helyzetet, a polgármester asszony visszaült a kocsijába és elindult Sandra asszony irányába, aki futva menekült a jármű elől.

A Bez Straha Egyesület közleménye szerint Sreto Miličević nem tudta, ki ül a járműben, és csupán úgy reagált, ahogy minden apa tenné, ha veszélyben tudja gyermekét.

Az esemény a közlemény szerint nem a válságstáb székhelye előtt, hanem Sreto Miličević családi ingatlanja mellett történt, ahol nincsen közvilágítás, este nyolc óra tájban.

A közlemény végén az egyesület több kérdést is intézett az illetékesekhez és a polgármester asszonyhoz. Afelől érdeklődik, hogy Dubravka Koraćot ebben az esetben személyes ellenszerv vezérelte-e az ellenzéki Sreto Miličević vendéglátóipari vállalkozóval szemben, aki ellen huzamosabb ideje hajszát folytatnak a közösségi oldalakon a Szerb Haladó Párt bértollnokai? Milyen alapon és milyen tisztségben kémkedhet önkezdeményezésből, privát kocsiból a községi elnök magántulajdonban lévő területen? Dubravka Korać az apatini válságtörzs vezetőjeként miért nem bízta meg az eljárási joggal rendelkező illetékes felügyelőségeket a helyzet felderítésével, ahelyett, hogy balkáni kémet játszott? A válságtörzs elnöke miért nem bízik a hivatalos szervek munkájában és jelentésében? – kíváncsiskodik a Bez Straha Egyesület.