2024. március 28., csütörtök

Szemét szanaszét

A kommunális felügyelőség és a kommunális rendőrség is az év elejétől kezdve mindössze tíz alkalommal tett feljelentést azok ellen, akik az előírásokkal ellentétben nem a megfelelő helyen helyezték el darabos, háztartási és egyéb hulladékot. A Novosti hírportál értesülése szerint az előírások megszegőinek összesen 25 ezer dináros büntetést kell fizetniük, a felügyelők és a kommunális rendőrök a feljelentések mellett több esetben figyelmeztették a szemetelőket.

Egyértelmű, hogy a nagy bútordarabokat a munkások emelődaru nélkül nem tudják feldobni a kamionra (Szeli Balázs felvétele)

Egyértelmű, hogy a nagy bútordarabokat a munkások emelődaru nélkül nem tudják feldobni a kamionra (Szeli Balázs felvétele)

Az év kezdete óta 1117 utasítást adtak ki a Čistoća Közvállalatnak arra, hogy távolítsa el a felelőtlen polgárok által a szemeteskonténerek közelében összehordott hulladékot. A városi önkormányzat felügyelőségi ügyekkel foglalkozó részlegének tájékoztatása szerint a Limán, a Podbara, a Heréskert, a Telep, a Zajol, és a Klisa városrészeken, továbbá a belvárosban és Péterváradon érték tetten a felelőtlenül szemetelő polgárokat. Hozzátették, hogy az év eleje óta számos, nagyobb méretű hulladékhegyet is felszámoltak. Elmondásuk szerint több, magánterületeken kialakult szeméttelepet is elhordattak. A telkek tulajdonosai a felügyelők tanácsadó jellegű látogatásai és kérései után távolították el a szemetet, majd akadályokat helyeztek el a parcellák határain, ilyen módon ellehetetlenítve az újbóli szemétlerakást. Az ígéretek szerint a következő időszakban a kommunális felügyelőség fokozottabban figyeli és bünteti a hulladék szabálytalan lerakását.