2024. március 19., kedd
SEHA-LIGA

A Veszprém harmadszor

Zadarban rendezték a járványügyi helyzet miatt a szokásosnál jóval később befejeződő regionális SEHA-liga négyes döntőjét. A torna első számú favoritja az idei szezonra visszatérő Veszprém volt, amely a csoportkörben könnyedén végzett a B jelű hatos élén, a márciusi negyeddöntőben pedig a Vojvodinát ütötte ki. A zadari elődöntőben a fehérorosz Breszt gárdája méltó ellenfélnek bizonyult, David Davis legénysége az első félidőt még elvesztette (12:13), ám 16:11-es második játékrésszel biztosította helyét a fináléban, ahol a Zagrebet hetesekkel kiejtő, ötszörös tornagyőztes Vardar várta. Itt Lékai Mátéék 3:0-s kezdéssel adták meg az alaphangot, az első félidő derekán pedig már hatgólos volt a magyar vezetés (13:7), amely a későbbiekben sem került komoly veszélybe. A Veszprémnél a keret nagy része jó dobónapot fogott ki, Petar Nenadić 5, Lékai, Nilsson, Moraes és Manaszkov 4-4, Maqueda, Borozan, Štrlek és Omar 3-3 gólt vágott az északmacedónoknak. A magyar kirakatcsapat 2015 és 2016 után hódította el ismét a rangos regionális bajnokság trófeáját.

Felkészülten érkeztünk a zárótornára, bár a körülmények miatt az edzéseken természetesen nem folyhatott minden a megszokott módon. A győzelem volt a célunk, az ellenfelünk próbált meglepni minket, gratulálok nekik a kemény erőfeszítésükért, tudtuk, hogy a teljes meccsen jól kell játszanunk ellenük. Nagyon jól kezdtük a találkozót, ami a sikerünk kulcsa volt” – nyilatkozta elégedetten Davis a mérkőzés után.

SEHA-liga, elődöntők: Vardar–Zagreb 29:29, hétméteresekkel 4:3, Veszprém–Meskov Breszt 28:24. Bronzmérkőzés: Zagreb–Breszt 24:29. Döntő: Vardar–Veszprém 27:35.