2024. április 19., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Tanfelszerelés a vukovári diákoknak

Nebojša Vojnović tartományi regionális fejlesztési altitkár, valamint Duško Ćutilo, a Menekült, üldözött és kitelepített személyeket segítő alapítvány igazgatója tegnap Vukovárra látogatott, ahol Srđan Jeremić, a vukovári Községek Közös Tanácsának elnöke több általános iskolában is körbevezette őket. A képviselők 3,4 millió dinár értékben osztottak ki iskolai felszerelést azoknak a diákoknak, akik szerb nyelven kezdték meg a tanévet Vukovár-Szerém és Eszék-Baranya megyében.

A tartományi kormány a Menekült, üldözött és kitelepített személyek alapjából füzeteket biztosított az általános iskolás diákok számára, illetve iskolatáskát az elsősöknek, akik a következő tanévben a szerb nyelven folyó tanórákon a cirill betűs írásmódot alkalmazzák.

Nebojša Vojnović sikeres és eredményes iskolaévet kívánt minden diáknak, különösen az első osztályosoknak, akik új fejezetet nyitnak életükben ebben a kihívásokkal teli helyzetben. Kiemelte, a tartományi kormány, valamint Vajdaság más intézményei továbbra is támogatják a szerb közösségeket az ország határain kívül.