2024. április 19., péntek

Pályázni tudni kell

A KODDE ösztöndípályázatán nem csak pénzt, de pályázatírói tapasztalatot is lehet szerezni
A KODDE Óbecsén fejezte be tájékoztató körútját (Fehér Rózsa felvétele)

A KODDE Óbecsén fejezte be tájékoztató körútját (Fehér Rózsa felvétele)

Vajdaság több településén tartott nyílt napot az elmúlt időszakban a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület (KODDE), ezeken a tájékoztató jellegű találkozókon az aktuális ösztöndíjpályázatnak a részleteit ismertették. Az utolsó nyílt napot pénteken este tartották meg Óbecsén, a Than Emlékházban.
A KODDE pályázatára azok a középiskolások és egyetemi hallgatók jelentkezhetnek, akiknek bejelentett lakóhelyük Szabadka, Topolya, Magyarkanizsa, Kishegyes, Zombor, Apatin, Kúla, Hódság, Verbász, Óbecse, Temerin, Titel, Szenttamás, Újvidék, valamint Szerémség bármely önkormányzatának a területén van, feltéve, ha a magyar anyanyelvű, Szerbiában tanuló középiskolás tanulmányi eredménye meghaladja a 3,50-es átlagot és magyar nyelven folytatja tanulmányait, illetve ha a Szerbiában tanuló magyar anyanyelvű főiskolai vagy egyetemi hallgató nem részesül más ösztöndíjban.
Krmpotity Bacsó Gabriella, a KODDE elnöke a vajdasági tájékoztató körút tapasztalatait összegezve elmondta: a KODDE egyik fontos célja az, hogy a jó képességű diákok megtanuljanak pályázni is.
– Az idei járványügyi helyzet rámutatott arra, hogy nagyon meg kell fontolniuk a családoknak azt, hogy a gyerekek külföldön tanuljanak-e. Ebből a szempontból mi mindenféleképpen azt tanácsoljuk, hogy itthon tanuljanak tovább, hiszen a Nemzeti Tanácsnak van ösztöndíjpályázata, és működik az Európa Kollégium is. A legfontosabbnak azonban azt tartjuk, hogy ezek a diákok megtanuljanak pályázni – jelentette ki Krmpotity Bacsó Gabriella.
A KODDE pályázata szeptember 18-án zárul, de amennyiben erre szükség mutatkozik, a pályázatok beadási határidejét meg fogják hosszabbítani szeptember 30-áig. A pályázat további részleteiről a KODDE honlapján és közösségi oldalán is lehet tájékozódni.