2024. április 18., csütörtök
NBA

Meglepetések keleten, nyugaton

Jokićék az első negyedben alakítottak ki döntő különbséget (Fotó: Beta/AP)

Jokićék az első negyedben alakítottak ki döntő különbséget (Fotó: Beta/AP)

Kevés kiszámítható eredményt hoztak az NBA rájátszásának hétvégi játéknapjai. A Denver meglepetésre összekapta magát a Clippers elleni második találkozóra, Jokićék 44:25-ös első negyedet produkáltak, ami után Leonardék hiába kapaszkodtak, a Nuggets egyenlíteni tudott a sorozatban. A zombori 26 ponttal és 18 lepattanóval zárt jó védőmunka mellett, Murray 27-et szórt, a Clippersnél Paul George (22) járt az élen. A másik nyugati elődöntőben meglepetésre a Houston ragadta magához a kezdeményezést, Hardenék (36) gyakorlatilag végig vezetve gyűrték le a Lakerst.

Keleten egyértelműen az egész playoff legnagyobb papírforma-borulása zajlik, hiszen a Miami sorrendben harmadik meccsét is megnyerte az alapszakaszgyőztes Milwaukee ellen, és most már nagyon valószínű, hogy a szezon MVP-várományosa, a Bucks-sztár Giannis Antetokounmpo számára ez a fázis lesz a végállomás. A Milwaukee borzalmas, 40:13-ra elvesztett negyedik negyeddel vérzett el a Heattel szemben, ami után lélektanilag is nehéz lesz összeszedniük magukat – ráadásul az NBA teljes történelme során egyszer sem fordult elő, hogy egy gárda 0:3-ról fordított. A címvédő Toronto ezzel egyidejűleg megnyerte a negyedik meccset is a Boston ellen, amivel teljesen visszajött a sorozatba.

NBA, főcsoport-elődöntő, kelet: Miami–Milwaukee 115:100 (3:0), Boston–Toronto 93:100 (2:2). Nyugat: LA Lakers–Houston 97:112 (0:1), LA Clippers–Denver 101:110 (1:1).