2024. április 25., csütörtök

Pannónia terei

Vasárnap este a Palicsi Magyar Művelődési Központ udvarában megnyílt a Pannon Spaces elnevezésű kiállítás, amelyen három fiatal képzőművész, Pesti Emma, Szenti Lilla és Sándor Laura alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Bíró Tímea, Sándor Laura, Pesti Emma és Szenti Lilla (Fotó: Benedek Miklós)

Bíró Tímea, Sándor Laura, Pesti Emma és Szenti Lilla (Fotó: Benedek Miklós)

A három képzőművész eddigi munkássága során kidolgozta sajátságos és jól felismerhető stílusát, amelyek technikájukban is különböznek egymástól. A három látásmód azonban több ponton találkozik is, mivel mindhármuk esetében hangsúlyos szerepet töltenek be a terek, a természeti és az épített környezet, és az abban található objektumok. A tárlatot Bíró Tímea költő, újságíró nyitotta meg, aki beszédében egyenként beszélt az alkotókról, ugyanakkor azt is kifejtette, hogy az elmúlt idő történései, a koronavírus-járvány okozta karanténhelyzetben a képzőművészet meg tudja nyitni a tereket, és a fizikai utazás helyett ezen alkotások egy belső utazásra invitálják a nézőket.

A kiállításmegnyitót követően a Golden Duo lépett fel. A páros népszerű slágerek és közismert dallamok feldolgozását adta elő.

A Pannon Spaces kiállítás a Colourful Cooperation elnevezésű IPA-projektum keretén belül valósult meg. A tárlat szeptember harmincadikáig tekinthető meg azokban az időpontokban, amikor a Palicsi Magyar Művelődési Központban egyéb események zajlanak.