2024. április 25., csütörtök

Ösztöndíj-ismertető

(Lakatos János felvétele)

(Lakatos János felvétele)

Csütörtökön este Kishegyesen, a helyi közösség tetőterében tartott tájékoztatót a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület. Az ösztöndíjjal kapcsolatos tudnivalókra a szülők és a diákok egyaránt kíváncsiak voltak. Krmpotity Bacsó Gabriella, az egyesület elnöke elmondta lapunknak, hogy egy több állomásos tájékoztató körúton voltak, amelynek az idei ösztöndíjpályázatuk ismertetése volt a célja. A pályázatot augusztus 17-én írták ki, és szeptember 18-áig lesz nyitva.

– Egyrészt a helyi embereknek szeretnénk átadni az információkat, mert még nagyon sokan mindig nem tudnak róla. Másrészt a járványhelyzet miatt szerettük volna elkerülni, hogy túl sok ember zsúfolódjon egy helyen, illetve, hogy postára menjenek. Az ösztöndíjpályázatról azt kell tudni, hogy mint minden évben, most is egy hónapig van nyitva, és elsősorban vajdasági magyar középiskolások pályázatait várjuk. A 3,5-nél magasabb tanulmányi átlagú diákok vehetnek részt a pályázaton, illetve azok az egyetemisták, akik más forrásból nem részesülnek ösztöndíjban. Elsősorban a Magyar Nemzeti Tanács által folyósított ösztöndíjra gondolunk – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy az is céljuk, hogy a hozzájuk forduló diákokat megtanítsák pályázni.

A KODDE tájékoztató körútja során Kishegyesen kívül eljutott Topolyára, Szenttamásra, Zomborba, Magyarkanizsára és Óbecsére.