2024. március 29., péntek
JÉGKORONG – NHL

Újabb hetedik meccsek

Miután a Colorado 3:1-es hátrányból kiharcolta a sorsdöntő utolsó, hetedik mérkőzést, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) újabb főcsoport-elődöntőiben jutottak el a gárdák eddig az összecsapásig, hasonló forgatókönyvek után. Keleten a Philadelphia ugyancsak 1:3-mal égett, ám sorrendben két hosszabbításos meccsel harcolta ki a folytatást, legutóbb drámai mérkőzésen, a ráadás 36. percében lőtt góllal nyert. Nyugaton a korábban szintén 1:3-mal álló Vancouver ezúttal nem sok esélyt adott a Vegasnak, 4:0-val diadalmaskodva mentett hetedik találkozóra.

NHL, főcsoport-elődöntő, kelet: NY Islanders–Philadelphia 4:4, 2 h. u. 4:5 (3:3), Vancouver–Vegas 4:0 (3:3).

Chara maradna

Zdeno Chara, az NHL-ben szereplő Boston Bruins szlovák hátvédje még egy szezont játszani akar klubjában. A 43 éves védő – aki a mostani szezonban a legidősebb volt – elmondta, fizikailag erősnek érzi magát, és úgy gondolja, tud még segíteni a csapatnak. Az NHL történetének legmagasabb hokisa, a 205 centiméter magas, hétszeres All Star-válogatott Chara – aki 2011-ben Stanley-kupa-győztes volt a Bruinsszal – eddig 1553 mérkőzésen lépett jégre a ligában, és 656 pontot termelt. Ahogy véget ér a koronavírus-járvány miatt elhúzódott idény, úgy szabadon igazolhatóvá válik, hacsak addig nem hosszabbít a klubjával.

A hónap derekán indul az Erste-liga

Szeptember 12-én indul a Erste-liga 2020/21-es idénye – döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a liga. Jelenleg három klub – a Dunaújváros, az Újpest és a FTC – pályára lépését akadályozza meg a koronavírus-fertőzés, a bajnokságot így azok a csapatok kezdik meg jövő héten, amelyek keretében nincs jelen a vírus, a többiek később játsszák le a mérkőzéseiket. Előreláthatólag az erdélyi csapatok magyarországi találkozókkal indítják az idényt.