2024. március 28., csütörtök
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE FRANCE

Ha befúj az oldalszél…

Látszólag egyszerű, lankás és nem túl hosszú átmeneti szakaszt ígért a Tour de France hetedik versenynapja, de már az etap legelejétől sok izgalom volt a nagy szél miatt, ráadásul több kisebb emelkedőt is meg kellett mászni. Az összetett esélyeseket eleinte nem lehetett zavarba hozni, de a kihívások arra jók voltak, hogy Peter Sagan csapata, a Bora–Hansgrohe tempómenéssel többek között Sam Bennettet is kiszórja a mezőnyből. Sagan ezt követően második lett a 60 kilométernél elhelyezett részhajránál, amivel átvette a pontversenyben élen állónak járó zöld trikót az írtől. A részhajrá után a szökésspecialista Thomas de Gendt lépett el, de nem tudott komoly előnyt kiépíteni, az utolsó 40-esen belül megfogták a rutinos belgát – ezután pedig újra kezdetét vette a tűzijáték. 33 kilométernél erős oldalhátszél cincálta szét a mezőnyt, az összetett esélyesek közül Tadej Pogačar, Mikel Landa, Richie Porte és Bauke Mollema is a második sorban ragadt, amely végül közel másfél perces hátránnyal ért célba. A szakaszt a duplázó Wout van Aert húzta be, a sárga trikó Adam Yatesen maradt.

Végeredmény, 7. szakasz (Millau–Lavaur, 168 km): Wout van Aert 3:32:03 óra, Edvald Boasson Hagen, Bryan Coquard a. i. stb. Az összetett állása: Adam Yates 30:36:00 óra, Primož Roglič +3, Guillaume Martin +9 mp stb.

SZERB KÖRVERSENY

Rajović nyert Újvidéken

Hazai sikerrel zárult a háromnapos Szerb Körverseny. Az Újvidéken befejeződő utolsó etapot a kraljevói Dušan Rajović nyerte meg, a top 10-be pedig két másik szerb, Dušan Kalaba (4.) és Dušan Veselinović (9.) is befért. Az összetettet a szlovák Martin Haring nyerte meg, Rajović 4. lett ebben a rangsorban.

Végeredmény, 3. szakasz (Nagybecskerek–Újvidék, 100 km): Dušan Rajović 2:02:48 óra, Enrique Sainz, Adrian Banaszek a. i. stb.