2024. március 28., csütörtök

Šarčević három iskolaigazgatót leváltott a tanév kezdete óta

Az oktatásügyi miniszter szerint naponta érkeznek hozzá fotók szájmaszk nélküli tanulókról és tanárokról

Az iskolaév kezdete óta három nap alatt három iskolaigazgatót kellett leváltania az oktatásügyi miniszternek, méghozzá Belgrádban, Pancsován és Nišben. Mladen Šarčević szerint az intézményvezetőket a járványügyi óvintézkedések betartatásának elmulasztása miatt menesztette, de nem csupán emiatt.

 Az óvintézkedések megszegését semmiképp sem tolerálhatjuk. A diákoknak felelősségteljesen kell viselkedniük, a tanároknak pedig még inkább. Az iskolaigazgatóknak kell leginkább a sarkukra állniuk, hiszen ők tartoznak a legnagyobb felelősséggel a tanintézményben történtekért  – szögezte le Šarčević annak kapcsán, hogy a középiskolások igencsak hanyagolják a szájmaszk viselését.

A miniszter a Blic napilapnak elmondta, naponta kap olyan felvételeket, amelyeken látszik, hogy a diákok, de még tanárok is arcmaszk nélkül vannak az iskolában és figyelmeztetett, hogy minden ilyen esetre az illetékesek reagálni fognak. Bejelentette, hétfőtől az oktatásügyi felügyelőség fokozottan ellenőrzi a tanintézményeket.