2024. március 29., péntek

Fiatal Természetkutatók Találkozója

Szeptember 13-ig várják a jelentkezőket

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület ötödik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját középiskolások, egyetemisták és aktív, fiatal kutatók számára. A találkozó lehetőséget biztosít a fiatal természetkutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására. Mindez hozzájárul előadói készségük fejlesztéséhez, amely nélkülözhetetlen a diplomamunka-védés megfelelő prezentálásához, valamint későbbi tudományos tevékenységeik folytatásához. A találkozón a résztvevők előadás vagy poszter formájában megosztják egymással kutatómunkáik eredményeit, további ötleteket meríthetnek kutatásaik bővítéséhez, illetve kapcsolatot teremthetnek más fiatal kutatókkal. Mindemellett a résztvevőknek lehetősége nyílik tapasztalt szakemberek előadásainak és előadásmódjainak figyelemmel kísérésére. A résztvevők előadásainak prezentálása, illetve a nekik szóló szakmai előadások és foglalkozások korszerű számítógépes technika segítségével valósulnak meg.

Az V. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója 2020. október 10-én és 11-én kerül megrendezésre a Topolyai Művésztelepen.

A témakörök a biológiai tudományok területéről kerülnek ki, többek között az állattan, biogeográfia, etológia, evolúcióbiológia, genetika, hidrobiológia, mikrobiológia, növénytan, populációbiológia, ökológia, természetvédelmi biológia, valamint kiegészítve a környezetvédelem, néprajz és természet, illetve az ökoturizmus témakörökkel.

A jelentkezéseket Vajdaság egész területéről, és a környező országokból is várják mindazok részéről, akik már megkezdték középiskolai tanulmányaikat, illetve nem töltötték be negyvenedik életévüket.

A kutatási témájukat előadás vagy poszter formájában bemutatni szándékozók számára a részvétel regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az online regisztrációs lap kitöltésével lehet 2020. szeptember 13-a éjfélig.

Az előadók a regisztrációs lap végén írják le kutatási témájuk rövid összefoglalóját, minimum 2500, maximum 3000 karakter terjedelemben, szóközökkel. A poszterek szerzői a regisztrációs lap végén ugyancsak írják le kutatási témájuk rövid összefoglalóját, minimum 1500, maximum 2000 karakter terjedelemben, szóközökkel.

A találkozó munkanyelve magyar.

Regisztrált előadók és a poszterek szerzői számára a részvétel, illetve a szállás térítésmentes, a szervező egyesület teljes ellátást biztosít. Útiköltséget nem térítenek meg.

Bővebb információ a +381-64-948-65-85-ös telefonszámon, jelentkezési űrlap az arcus.org.rs honlapon található.

A találkozó minden érdeklődő előtt nyitott, viszont mindazok számára, akik a teljes rendezvényen, vagy legalább egyik napján részt kívánnak venni, regisztrációhoz kötött!