2024. április 19., péntek
ÓBECSE

Teljes gőzzel indul a színház Óbecsén

Koncert, kiállítások, filmek és egy színházi előadás – mindenki kedvére válogathat a különféle műfajok között az óbecsei Városi Színház szeptemberi programjai közül.

A sort szombaton (szeptember 5-én) a törökbecsei Skladište 58 ingyenes koncertje nyitja, helyszíne a színházklub kerthelyisége lesz.

A Kör Galériában csütörtökön (szeptember 10-én) 18 órakor kiállításmegnyitó lesz, Alexander Sorokin, a hagyományos orosz grafika egyik legjelentősebb művészének az alkotásait láthatják majd az érdeklődők, két héttel később (szeptember 24-én) pedig az óbecsei Aleksandar Markov önálló kiállítása nyílik majd meg.

A jövő hétvégén (szeptember 12-én és 13-án) filmek lesznek műsoron a nagyteremben: mindkét napon 16 órakor a Szuperhős Samsam című rajzfilm, 18 órakor a Mulan című, élőszereplős Disney-film, 18 órai kezdettel pedig Az új mutánsok című akciófilm kerül műsorra. A belépőjegy 250 dinárba kerül.
Pavel Lungin A sziget című 2006-os alkotásával hétfőn (szeptember 14-én) kortárs orosz filmek ciklusa kezdődik a színház nagytermében, kedden Nyikita Mihalkov 2007-es rendezése, a 12., szerdán Andrej Kravcsuk Az olasz című, 2005-ös drámája, csütörtökön pedig Dunya Smirnova Két nap című 2011-es vígjátéka zárja a sorozatot. A nyolc órai vetítésekre 300 dinárért lehet majd jegyet váltani.

Színpadra egyetlen előadás kerül ebben a hónapban, ez Boris Isaković rendezése, a Paklena noć lesz szeptember 25-én 20 órai kezdettel, a belépődíj 300 dinár lesz.

A hónap végén hazai filmet tűztek műsorra a szervezők: szeptember 27. és 29. között 7 időpontban is vetítik Miloš Biković Hotel Beograd című filmjét, amelyre szintén 300 dinárba kerül majd a belépőjegy.