2024. április 19., péntek
ÓBECSE

Úriemberek hete

Az óbecsei Népkönyvtárban negyedik alkalommal szervezik meg az Úriemberek hete című, olvasásnépszerűsítő rendezvénysorozatot, amelyre az idén szeptember 6-a és 11-e között kerül sor. A rendhagyó körülményekre való tekintettel a programok egy része online zajlik, ezeket a tartalmakat a YouTube videomegosztón és a Live Strem felhasználásával követhetik majd az érdeklődők.

A programok vasárnap (szeptember 6-án) 19 órakor kezdődnek, a Finderbang együttes tagjai tartanak akkor rock- és blueskoncertet a Népkönyvtár nyári színpadán.

Hétfőn 18 órakor Halla Viktor (INNOVA) a könyvtár dísztermében Isaac Asimov író jövőbemutató, a CNC-robotika világát előrevetítő irodalmi munkásságáról tart előadást szerb nyelven (szükség esetén magyar összefoglalással), kedden, ugyancsak 18 órakor a díszteremben Dušan Opinćal történelemtanár jelentős óbecsei személyiségeket mutat be. Szerdán ugyanebben a teremben Rókus Zoltán színésznek a Hogy olvas a férfi? című produkciója kezdődik 18 órakor.

Csütörtökön 15 órakor a YouTube/Facebook@bibliotekabecej platformra költözik a rendezvény, a Belgiumban élő társasjáték-tervező, Jasen Lakić beszél majd a társasjátékokról, mint az egyenlőség világáról. Ezen a felületen 18 órakor folytatódnak az események, amikor is Orcsik Roland, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa Ahány nyelve, annyi élete címmel a műfordító alakváltozatait ismerteti.

Pénteken délben a virtuális térben zárul a rendezvény utolsó programja: a YouTube/Facebook@bibliotekabecej címen Ivan Kovač filozófiatanár és egy diákokból álló vitacsapat eszmecseréjét követhetjük majd, ők az úriemberség fogalmát járják majd körül.