2024. április 24., szerda

Viharral képviseli Adát

Az adai Kiss Gábor negyedik alkalommal indul a Vajdasági Futamon

Felkészült a hétvégi Vajdasági Futamra és rajtra kész az adai Kiss Gábor és Vihar nevű lova, akik Adát képviselik majd a rangos lóversenyen, amelyet ezúttal Szabadkán, az ügetőpályán rendeznek meg. Kiss Gábor negyedik alkalommal indul a versenyen, és a legjobbakra számít.

Kiss Gábor és lova, Vihar készen állnak a Vajdasági Futamra (Csincsik Zsolt felvétele)

Kiss Gábor és lova, Vihar készen állnak a Vajdasági Futamra (Csincsik Zsolt felvétele)

– Már hosszabb ideje készülünk a Vajdasági Futamra, de sokáig nem voltak pontos információink arról, hogy lesz-e verseny, vagy nem. Nekünk ügető lovaink vannak, és az ügetőversenyeken is elmaradtak a futamok, ezért nem is olyan alapossággal készültünk a futamra, mint korábban. Egy hónapja derült ki, hogy biztosan megtartják a versenyt. Akkor még nem tudták megmondani a szervezők, hogy hol lesz, mostanra azonban kiderült, hogy Szabadkán, az ügetőpályán rendezik meg – magyarázta Kiss Gábor.

– Vihar egy tízéves herélt ló, ami nálunk van bértartásban, és a Vámos család tulajdona. Napi négy-öt kilométeres edzéssel készítettem fel a futamra. Kapott egy kis gyorsmunkát, hogy tudja, mi a start, ha odamegyünk a startzónához. Egy jó képességű, gyors lóról van szó, ám van egy kis bogara, előfordul, hogy nem startol el rendesen. Ezt a bogarat már nehéz kezelni, ahhoz már túl öreg. A Vajdasági Futamra egyébként úgy készültünk fel, ahogyan az időm engedte. Megvan minden felszerelés a versenyre, egyedül egy vérvételt kellett elvégezni a lónál, valamint különleges, profi patkolás is került a jószág patájára. Így most már készen állunk a rajtra. A versenyen a felvezetőnk Ninoslav Ninković lesz, valamint lesz egy szurkolónk is, a lótulajdonos, Vámos Viola. A Vajdasági Futamon a részvétel a legfontosabb. Mindig azt mondom, hogy a legfontosabb, hogy a ló és a lovas is épségben lejöjjön a pályáról. A futamtól a legjobbakat várjuk. A mezőnyről nem sokat tudunk, mert szombaton reggel lesz a sorsolás, és akkor tudjuk meg, hogy kik lesznek az ellenfeleink – közölte az adai lovas.

A Vajdasági Futamon való részvételt szép élménynek tartja Kiss Gábor, aki az idén indul negyedik alkalommal. Mindegyik alkalommal Viharral versenyzett, és eddig harmadik és negyedik helyezéseket ért el. Ugyanakkor a Kiss család számára ez már a nyolcadik futam. Korábban az öccse, Kiss Zoltán indult négy alkalommal a saját tulajdonú Finlandia nevű ügető lóval, amellyel öt éve kijutottak a budapesti Nemzeti Vágtára is.