2024. április 18., csütörtök
NBA

Jön: Harden kontra James

Harden kulcspillanatban blokkolta Dort tripláját (Fotó: Beta/AP)

Harden kulcspillanatban blokkolta Dort tripláját (Fotó: Beta/AP)

A Houston győzelmével ért véget az NBA-rájátszás első körének második olyan párharca, amelyben a csapatok hetedik mérkőzést játszottak. A csata felnőtt a sorsdöntő meccsek színvonalához, egyik fél sem vezetett két számjegyű különbséggel, és a hajrá is fej fej melletti küzdelmet hozott, amelyben utolsóként Tucker talált be mezőnyből, közel másfél perccel az órán (103:102). Mindkét oldalon kihagyott támadások után végül a Thundertől Dort emelhetett fel hármast a győzelemért, ám James Harden (17) blokkolta kísérletét, a hátralevő 2 másodperc pedig csak egy Rockets-büntetőzésre volt elég. A meccs egyéni legjobbja a 30 pontos Dort lett, a Houstonnál Covington (21), Gordon (21) és Westbrook (20) járt élen. Hardenék ellenfele a nyugati elődöntőben a Lakers lesz.

Az alapszakaszgyőztes Milwaukee most már egyértelműen komoly bajba került, miután a keleti elődöntőben második mérkőzését is elvesztette a Miamival szemben. A Heat végig vezetett, de a mérkőzés az utolsó másodpercekig nyitott volt. Antetokounmpo ezúttal hozni tudta saját átlagát (29), de a Miami a 23 pontos szlovén Dragić vezetésével példás csapatteljesítményt mutatott be, heten dobtak legalább 11 pontot.

NBA, rájátszás, negyeddöntő, nyugat: Houston–Oklahoma 104:102 (a sorozatot a Houston nyerte meg 4:3-ra). Elődöntő, kelet: Milwaukee–Miami 114:116 (0:2).