2024. április 25., csütörtök
BEZDÁN

Fényes utakon

Szombaton a bezdáni színházteremben Fényes utakon címmel bemutatót tartott a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja.

(Fotó: Ispánovics József)

(Fotó: Ispánovics József)

A koronavírus- járványhelyzettel együtt járó biztonsági intézkedéseket betartva a színészek két időpontban játszották el az előadást. Foki István, az egyesület színjátszó csoportjának vezetője kiemelte, nagy örömükre szolgált, hogy kilenc hónap után végre ismét színpadra állhatott a csoport.

– Öröm volt ennyi fiatallal egy színpadon lenni. Mindez biztató jele annak, hogy nemcsak múltja, jelene, hanem jövője is van a bezdáni színjátszásnak – mondta Foki István.

A zenés kabaréesten fellépet: Kis Melánia, Pavasović Milana, Tibor Viktória, Bálits Dávid, Fica Balázs, Foki Sándor, Kővágó Jácint, Nagy Valter, Kővágó Orsolya, Snajder Dalma, Osztrogonác Czenki Ilona, Benják Attila, Foki Gergely, Kiss Dávid Szesz, Nagy Ferenc-Fecó, Egyed Rebeka, Tarkó Krisztián. Rendezte: Csillag László. Súgók: Óber Kitti és Nagy Huanita.

Az előadás létrejöttét a Magyar Nemzeti Tanács, a Bethlen Gábor Alap, Zombor város, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.