2024. április 24., szerda

Zenei ajándék a kórháznak

Az orvosok és az egészségügyi dolgozók tiszteletére szervezett csütörtökön délután koncertet a Szabadkai Szimfonikus Zenekar a Szabadkai Közkórház udvarában. A negyvenöt perces hangversenyen hazai és külföldi filmzenéket hallhattak az érdeklődők.

A rendezvény kezdetén Miloš Nikolić, a Szabadkai Városi Tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja köszöntötte az egybegyűlteket.

– A város nevében szeretnénk köszönetünket kifejezni az orvosok, az egészségügyi dolgozók és más alkalmazottak mindennapi odaadó és emberséges munkájáért, azért, amit ezekben a nehéz időkben, a járvány ideje alatt véghez visznek. Ezt nem tehetjük másképp, mint jó és minőségi zenével. A Szabadkai Szimfonikus Zenekar gesztusa is köszönetet érdemel – szólt Miloš Nikolić.

A kórház nevében Marina Rastović, a kórház Légúti Megbetegedések Rendelőjének vezetője mondott köszönetet.

– A művészet világában dolgozók mindig is segítő köteléknek számítottak a nehéz időkben. A zenei tehetség Isten ajándéka, és köszönettel tartozunk, mert ezt a tehetséget most nekünk ajándékozták – mondta a rendelő vezetője.

A rendezvényen fellépett Mirna Radulović és Ljubomir Popović, a Szabadkai Szimfonikus Zenekar karmestere Mikica Jevtić volt.