2024. április 16., kedd

Modern eszközökkel az esélyegyenlőségért

Interaktív táblákat és projektorokat kapott öt általános iskola és a Roma Oktatási Központ

Az Interkulturalizmus és diszkriminációellenesség Szabadkán elnevezésű projektum keretében csütörtökön interaktív táblákat és projektorokat osztottak ki öt általános iskolának és a Roma Oktatási Központ civil szervezetnek. A korszerű oktatási eszközökből a Széchenyi István, a Matko Vuković, a Đuro Salaj, a csantavéri Hunyadi János és a bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskola részesült, azok az oktatási intézmények, amelyekben nagyobb számban tanulnak roma nemzetiségű diákok – írja a Subotica.com hírportál.

– A projektum keretében az eszközök adományozása mellett műhelymunkákat tartunk tanároknak és diákoknak azokban a helyi közösségekben, ahol nagyobb számban élnek romák, valamint Mozaik és Vodič za interkulturalizam címmel folyóiratot adunk ki az iskolák számára – nyilatkozta a sajtónak Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja, hozzátéve, hogy a projektumot az Európai Unió 60 ezer euróval támogatta.

Stevan Nikolić, a projektum munkatársa a fentiekhez hozzáfűzte, hogy Mozaik című folyóiraton kilenc nemzeti közösség dolgozik. Elektronikus formában jelenik majd meg és a városi önkormányzat honlapján lesz megtalálható.

Mimica Andrić, a Đuro Salaj Általános Iskola igazgatója nagy segítségnek nevezte az adományt, szerinte ezzel a város sokat tett az iskola munkakörülményeinek javításáért.