2024. április 19., péntek

Átfogóbb felújításra van szükség

Ismét korlátozhatják a nemrég felújított bácsföldvári híd terhelhetőségét

Két hónapnyi munka után nagyjából egy hónappal ezelőtt befejeződött a Holt-Tiszán lévő bácsföldvári hídnak a felújítása a Gyöngyszigetnél. A helyszínre tegnap ellátogatott Igor Mirović tartományi kormányfő a munkatársaival, valamint Dragan Tošić, Óbecse polgármestere is.

A politikusok készek további pénzt áldozni a hídra (Fehér Rózsa felvétele)

A politikusok készek további pénzt áldozni a hídra (Fehér Rózsa felvétele)

Igor Mirović a helyszínen elmondta: a Jugoszláv Néphadsereg által 1973-ban épített hídon ehhez fogható komolyabb felújítás még nem volt, most 9,6 millió dinárt költött rá a tartományi kormány. Azt is hozzátette, hogy a tartós megoldás érdekében a tartományi kormány kész támogatni egy ennél átfogóbb és tartósabb felújítást is.

A hidat főleg azok a bácsföldvári gazdák használják, akiknek szántóföldjük vagy gyümölcsösük van a Gyöngyszigeten. Ők örülnek ugyan a biztonságosabb hídnak, de tartanak az újabb teherkorlátozástól. Eddig ez 5 tonna volt, miközben ők ennél jóval nehezebb járművekkel és rakományokkal kénytelenek közlekedni. Ha ismét korlátozzák a híd terhelhetőségét, a gazdáknak továbbra is kerülővel, Csúrogon át kell közlekedniük.

Mivel a szakemberek szerint elsősorban a hatalmas rakományok miatt megy tönkre a híd, a maximális terhelhetőségét valószínűleg ismét korlátozza a hatóság.