2024. április 19., péntek
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE HONGRIE

Magyar győzelem Kékestetőn!

Megtörtént a Magyar Körversenyen az, amiben a start előtt rengeteg hazai szurkoló reménykedhetett: a mindent eldöntő utolsó, ötödik szakaszon Valter Attila volt a legerősebb a Kékestetőn rendezett hegyi befutón, így a CCC 22 éves magyarja a szakaszt és az összetettet is behúzta. A sikernek külön súlyt ad, hogy a 41. Tour de Hongrie a viadal történelmében egyértelműen most vonultatta fel a legerősebb mezőnyt, 5 olyan sor is rajthoz állt, amely a nemzetközi kerékpárosvilág legszűkebb élvonalához tartozik. „Tökéletesen sikerült a verseny befejezése, a csapatom tökéletes munkát végzett. Ismerem a hegy minden egyes méterét, tudtam, hogy egyetlen jó támadás kell. Egész héten hallottam a szurkolókat, hihetetlen, hogy még hétköznap is ilyen sokan jöttek ki a hegyre. Idén végig keményen dolgoztunk, de nem volt különösebben sok sikere a csapatomnak, most viszont minden összeállt, négy szakaszt nyertünk” – nyilatkozta Valter a befutót követően.

Végeredmény, 5. szakasz (Miskolc–Gyöngyös/Kékestető, 187,8 km): Valter Attila 4:35:15 óra, Quinn Simmons +10, Damien Howson +12 mp stb. Az összetett végeredménye: Valter 18:45:55 óra, Simmons +12, Howson +16 mp stb.

TOUR DE FRANCE

Van Aert újra

Folytatta remek szezonját a belga Wout van Aert, aki a Tour ötödik etapján megnyerte az emelkedős hajrát. A szakasz egyébként rendkívül szokatlan volt, hiszen egyetlen szökevény sem távolodott el egész nap, a teljes mezőny együtt teljesítette a távot. A sárga trikó Adam Yatesre került, miután Julian Alaphilippe 20 másodperces büntetést kapott, amiért az utolsó 20 kilométeren belül vett fel frissítőt.

Végeredmény, 5. szakasz (Gap–Privas, 183 km): Wout van Aert 4:21:22 óra, Cees Bol, Sam Bennett a. i. stb. Az összetett állása: Adam Yates 22:28:30 óra, Primož Roglič +3, Tadej Pogačar +7 mp stb.