2024. március 28., csütörtök

Felújítják a Béga zsilipjeit

Több évtized után újra hajózhatóvá válik a folyó

Határon átnyúló Interreg–IPA program keretében a felújítják a Béga két szerbiai zsilipjét, ami majd lehetővé teszi azt, hogy hatvan év után újra hajózható legyen a bánáti folyó – közölték tegnap az EU-infoközpontból.

A bégafői zsilip (Kecskés István felvétele)

A bégafői zsilip (Kecskés István felvétele)

A közlemény szerint egy román–szerb közös projektumról van szó, amelynek összértéke 13,9 millió euró. Ennek az összegnek mintegy 85 százaléka vissza nem térítendő EU-s támogatás. A partnerséget a romániai részről a Bánát Vizei és Temes Megye Tanácsa, a szerbiai oldalról pedig a Vajdaság Vizei Közvállalat és a Tartományi Regionális Fejlesztési Titkárság vállalta.

A projektum elsődleges célja az, hogy felújítsák a bégafői (kleki) és a szerbittabéi vízlépcsőket, ami az alapfeltétele annak, hogy újra hajózható legyen a Béga Temesvár és Nagybecskerek között. A projektumhoz tartozik egy úszó kotrógép és egy úszó nádvágó gép beszerzése, valamint a következő lépésnek az előkészítése, az pedig a csatorna Bégafőtől a román határig való iszaptalanításának dokumentációja.

A Béga-csatornát 260 éve ásták, és fontos vízi út volt Temesvártól Nyugat-Európa irányába. A csatornán zajló személy- és áruszállítás a régió gazdasági fejlődésének a motorja volt a XIX. század végén és a XX. század elején. Akkor az európai szinten is egyedülálló bánsági csatornarendszer megteremtette a vízi kapcsolatot Nyugat-Európa és Bánság között. Aztán 1958-ban politikai, részben gazdasági okok miatt Jugoszlávia és Románia között leállt a hajóforgalom. Sokáig – a határ mindkét oldalán – szennycsatornaként kezelték. Románia EU-s tagságával és Közép-Bánát iparának a csődjével a víz állapota javult, medrét azonban négy-öt méteres iszap borítja.

A szomszédban is van még tennivaló: a szentmihályi vízlépcső (Kecskés István felvétele)

A szomszédban is van még tennivaló: a szentmihályi vízlépcső (Kecskés István felvétele)

De hogy újból folyó legyen a csatornából, ahhoz iszaptalanítani kell, egészen Temesvárig. A terv az, hogy újra 500 tonnánál kisebb teherbírású hajók közlekedjenek a csatornán, ami annak idején felvirágoztatta a vidéket. Szerencsére az EU is felismerte ennek az elképzelésnek a jelentőségét, mert hathatós támogatása nélkül ez nem valósulhat meg.

Közben a Béga-töltésen folyik a kerékpárút építése, amin jövőre már el lehet kerekezni Szerbittabéig. A Béga romániai szakaszán már 2015-ben elkészült az ugyancsak EU-s forrásból finanszírozott kerékpárút.

A nagybecskerekiekre azonban még egy jelentős feladat vár: a szennyvíztisztítónak a kiépítése. Ugyanis jelenleg a város a legnagyobb szennyezője a Bégának.