2024. március 28., csütörtök
KULTURÁLIS KALEIDOSZKÓP

Négy nap–öt művészi irányzat

A harmadik Kulturális kaleidoszkóp elnevezésű rendezvénysorozatot október 4-e és 9-e között tartják meg. Az eseményt a Limán 5 című program nyitja meg a Kínai negyedben. Az Európa Kulturális Fővárosa 2021 elnevezésű projektum képviselői elmondták, hogy azért választották ezt a helyszínt, mivel itt találkozik az ipari örökség és a korszerű alkotás.

A szervezők terveik szerint a Limán 5 program négy napja alatt öt művészeti irányzatot mutatnak be, és a következő öt hét egyfajta felvezető lesz, ezért remélik, hogy az egész város a „kultúra kaleidoszkópjává” válik. A rendezvénysorozat online is elérhető lesz.

A felvezetőprogramok már pénteken 20 órakor kezdődnek, mégpedig egy nyitóünnepség keretein belül a Kínai negyedben, emellett számos más műsort is láthat a közönség. A teljes programot a kaleidoskopkulture.com oldalon tekinthetik meg az érdeklődők. A szervezők külön kiemelték a Rigoleto opera előadást, amelyet először fognak bemutatni videó produkcióval egybekötve a szabad ég alatt, Luis Gorelik argentin karmester vezénylete alatt. Az előadást szeptember 7-én 21 órakor tekinthetik meg az érdeklődők a Cseh raktárnál.