2024. április 23., kedd
SPORTHÍREK

Győzelem két hosszabbítás után

NHL

A Tampa Bay Lightning kétszeri hosszabbítás után nyert a tavalyi döntős Boston Bruins ellen, ezzel a párharc ötödik mérkőzésén kivívta a fináléba jutást az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keleti főcsoportjában. A győzelmet érő gólt Victor Hedman lőtte 5:50 perccel a második ráadás vége előtt. A Tampa az elmúlt hat idényt tekintve negyedszer került főcsoportdöntőbe.

Elődöntők, keleti főcsoport: Tampa Bay–Boston 3:2 – kétszeri hosszabbítás után (4:1). Nyugati főcsoport: Colorado–Dallas 6:3 (2:3).

KÉZILABDA

Nagy Laci pozitív tesztje

Az egyik ünnepelt főszereplő, Nagy László pozitív koronavírustesztje miatt maradt el a vasárnapra tervezett Veszprém–Kiel kézilabda-mérkőzés. A magyar klub honlapjának szombat esti híradása szerint a gálameccs előtt mindkét csapat minden játékosánál és stábtagjánál negatív eredményt hozott az elvégzett koronavírustesztet, a veszprémi együttes tágabb környezetében azonban egy személynél felvetődött a fertőzés gyanúja. Erről a tényről tájékoztatták a német gárda képviselőit, ezután a két klub közösen arra a döntésre jutott, hogy a mérkőzést biztonsági okokból nem rendezik meg.

A veszprémi klub a sportigazgató, Nagy László mellett a gálamérkőzésen ünnepélyes körülmények között búcsúztatta volna további három játékosát, a kézilabdázástól szintén visszavonult Momir Ilićet, Sterbik Árpádot és Fazekas Nándort.

ÚSZÁS

Nyolc óráig keresték

Nyolcórás keresés után találtak meg a férfit, aki egyedül akarta átúszni Doverből indulva Calais felé a La Manche csatornát – írta a BBC hírportálja.

A parti őrséget az úszó egy barátja értesítette hétfőn. A valamivel dél után kezdődött mentőakcióban egy helikoptert és mentőhajókat vetettek be, míg az egyik hajó meg nem találta a férfit mintegy 500 méterre Dover partjaitól. Felhívták a közeli vizeken hajózókat, hogy segítsenek a keresésben. Végül röviddel este nyolc óra előtt vette észre az úszót egy vízi jármű. Egy mentőhajó vette fel a férfit, aki kihűlt, elfáradt, de egyébként jól volt – közölte a parti őrség szóvivője.