2024. április 16., kedd
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE FRANCE

Rogličé az első erőpróba

Az első hegyi befutót hozta a Tour de France negyedik etapja, az összetett esélyesek első komoly erőfelmérőjére volt kilátás. Az öttagú szökevénybolyból legtovább a lett Krists Neilands bírta elöl. Az utolsó hegyen egyetlen nagynevű versenyző sem szakadt le, az emelkedős hajrát pedig Primož Roglič húzta be, míg a sárga trikó Julian Alaphilippe-en maradt.

Végeredmény, 4. szakasz (Sisteron–Orcières-Merlette, 160,5 km): Primož Roglič 4:07:47 óra, Tadej Pogačar, Guillaume Martin a. i. stb. Az összetett állása: Julian Alaphilippe 18:07:04 óra, Adam Yates +4, Roglič +7 mp stb.

TOUR DE HONGRIE

Mareczko nem tud hibázni

Sorozatban harmadik etapját nyerte meg a Magyar Körversenyen Jakub Mareczko. A 26 éves olasz a kazincbarcikai befutón tökéletesen bújt meg a mezőny elejében, végül ellentmondást nem tűrő hajrával győzött. A nap ötfős szökésében egyébként két magyar, Pelikán János és Rózsa Balázs is ott volt, Karl Ádám pedig a 10. helyen ért célba.

Végeredmény, 4. szakasz (Sárospatak–Kazincbarcika, 180 km): Jakub Mareczko 3:55:53 óra, Emīls Liepiņš, David van der Poel a. i. stb. Az összetett állása: Kaden Groves 14:10:38 óra, Jon Aberasturi +2, Lennard Hofstede +3 mp stb.