2024. április 25., csütörtök

Lecsó, bab, káposzta

Mától ismét osztanak főtt ételt a Népkonyhán

Kedden kezdte meg a meleg ételek kiosztását a Vöröskereszt szabadkai szervezete által működtetett Népkonyha. Összesen 1200 nehéz sorban élő szabadkai lakos jogosult erre a szolgáltatásra, akik a 33 elosztópont valamelyikén, azaz a helyi közösségek épületeiben vehetik át adagjukat.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A konyhán dolgozó szakács mellett egy szakácssegéd és egy sofőr van a Népkonyha központi épületében, az ételek kiosztását az önkéntesek végzik. A munka mindennap hajnali fél ötkor veszi kezdetét a konyhán, az étel pedig 10 órától kerül az elosztópontokra.

– Az ételosztás első napján tojásos lecsót főztünk. A menüt egy héttel előre határozzuk meg. Holnap babot, csütörtökön káposztát, pénteken pedig krumplifőzeléket készítünk a rászorulóknak. Emellett mindegyikőjük fél vekni kenyeret is kap az adagjához – nyilatkozta lapunknak a Népkonyha szakácsnője.

A koronavírus-járvány miatt az ételek fokozottan betartott egészségügyi óvintézkedések mellett készülnek. Nemcsak a dolgozóknak, hanem a rászorulóknak is tiszteletben kell tartaniuk az egészségügyi előírásokat, az ételek átvétele során tartaniuk kell az egymás közti távolságot, a Vöröskereszt önkéntesei pedig kézfertőtlenítőt is kihelyeztek a helyi közösségek épületeibe.