2024. április 24., szerda

Iskolatáska-szentelés Szenttamáson

Szenttamáson a vasárnap 19 órakor kezdődött szentmisét a néhány nappal ezelőtt elhunyt Kiss Julianna óvónőért szolgáltatták a Szent Kereszt felmagasztalása katolikus templomban, melyen Zsúnyi Tibor plébános megáldotta a kisdiákok iskolatáskáját.

(Paraczky László felvétele)

(Paraczky László felvétele)

Az atya tavaly nyár óta teljesít szolgálatot Szenttamáson, és több „újdonságot” is magával hozott. Ezek egyike a táskaszentelés, ami azonnal nagy visszhangra talált a diákok körében, a továbbiakban pedig hagyományos lesz minden tanév kezdetén. Különösen az alsósok számára érdekes, mivel ők új táskával indulnak iskolába, így ez a szentmise külön öröm számukra. Rajtuk kívül persze a felsősök is elhozzák táskáikat, a szentmisén pedig részt vesznek a tanárok és az osztálytanítók is. Zsúnyi Tibor plébános elmondta, a táska megszentelése azért fontos, mert ezt Isten dicsőségére tesszük, ugyanis minden munkánkkal szolgálunk neki, a diákoknak pedig a tanulás a hivatásuk. Istentől kérünk erőt és vigaszt, ha néha nehéz az iskola és az iskolatáska, hiszen a Jóisten mindig mellettünk van.

− Azokért az adományokért, amelyekkel Isten jóságosan elhalmozott bennünket, tárjuk ki előtte szívünket hálaadásban. Pál apostol figyelmeztet, hogy mindenben Krisztus által adjunk hálát az Atyaistennek, aki által ajándékozott nekünk mindent. Amikor ugyanis Isten gyermekei lettünk, kegyelmének gazdagságával árasztott el bennünket, akiket kiragadott a sötétség hatalmából, és áthelyezett szeretett fia országába. Isten jótéteményeit felismerve készüljünk hát az eucharisztiában való minél tökéletesebb részesedésre. Benne együtt vegyünk minden jót és ráárad minden hálaadás.

Adjunk hálát a kapott jótéteményekért, és kérjük a Mindenhatót, hogy szárnyai alatt továbbra is oltalmazzon, védjen bennünket – tette hozzá az atya.