2024. április 23., kedd
SPORTHÍREK

Szerbia ötödik ezüstje

RÖPLABDA

Szerbia hatodszor nyert érmet az U19-es női röplabda-Eb-k történetében. A legutóbbi hét tornán Szerbia egyszer volt arany- és ötször ezüstérmes. Döntőt ötödször vasárnap este Zenicán veszítettek, amikor Törökország öt játszmában bizonyult jobbnak. A bronzérmet Fehéroroszország szerezte meg.

ZENICA. – Az U19-es női Eb-n, a 3. helyért: Fehéroroszország–Franciaország 3:1. Döntő: Törökország–Szerbia 3:2.

NHL

Négyen a célegyenesben

Az észak-amerikai profi jégkorongligában immár mind a négy főcsoport-elődöntőben 3:1-es vezetésre tett szert az egyik fél. Múlt éjjel a Dallas és a Vegas is gólzáporos meccsen nyert, utóbbi gárda a harmadik harmadban, három góllal fordított a Vancouver ellen.

NHL, főcsoport-elődöntő, kelet: NY Islanders–Philadelphia 3:2 (3:1), Tampa Bay–Boston (3:1). Nyugat: Dallas–Colorado 5:4 (3:1), Vancouver–Vegas 3:5 (1:3).

KÉZILABDA – SEHA-LIGA

Veszprém: játék nélkül a négyes döntőbe

A Veszprém bejutott a férfi kézilabda SEHA-liga négyes döntőjébe, miután a regionális szövetség úgy döntött, hogy a magyar csapatnak a járvány miatt nem kell lejátszania az újvidéki Vojvodina elleni negyeddöntő visszavágóját. A párharc első mérkőzését a Veszprém 31:26-ra még március 8-án megnyerte a székvárosban, és a járvány miatti halasztás után a visszavágót augusztus 25-ére tűzték ki, a Vojvodina azonban jelezte, hogy az utazási korlátozások miatt nem tud pályára lépni Veszprémben.

A tervek szerint a négyes döntőt a héten rendezik meg Zadarban. A Veszprém ellenfele az elődöntőben a fehérorosz Meskov lesz pénteken 18 órától, a másik ágon a címvédő Vardar a Zagreb együttesével találkozik.

LABDARÚGÁS

Elárverezik Hidegkuti hagyatékát

Az Öreg kincsei címmel árverésre kerül Hidegkuti Nándornak, az Aranycsapat legendás futballistájának hagyatéka. A tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a relikviákat az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó unokája őrizte meg az utókornak. A hagyaték számos sporttörténeti dokumentumot, személyes tárgyat és fényképet, kupát, érmet, oklevelet és különféle díjat tartalmaz. A család felkérésére Hidegkuti hagyatékát a Pannonia Terra numizmatikai árverezőház fogja aukció keretében értékesíteni jövő szombaton a budapesti The Ritz-Carlton Szállodában. Az árverés néhány főbb relikviáját személyes történetek és anekdoták kíséretében mutatta be Hidegkuti László és Lengyel András, a Pannonia Terra numizmatikai árverezőház vezetője. Utóbbi elmondta, a hagyaték legértékesebb darabja egy edzésnapló, amelyet a Fiorentina edzőjeként vezetett az Aranycsapat legendája. Ebben az írásban egész attól a perctől kezdve, hogy leszállt a repülőről Olaszországba, mutatja be az olasz futballt a legenda. Korhű képet ad az akkori olasz labdarúgásról, hozzátéve, hogy milyen gyenge fizikai állapotban voltak a játékosai, akikkel később megnyerte a Kupagyőztesek Európa-kupáját. Ennek a kikiáltási ára 600 euró, a 263 darabos gyűjteményt összességében körülbelül 6 millió forintra árazták be, ugyanakkor nagyjából 20 millió forintos bevételre számítanak.

Szeretném, ha ezek a tárgyak olyanok kezébe kerülnének, akik vigyáznak rá, és normális keretek között akár be is tudják majd mutatni” – mondta Hidegkuti László.

Az eseményen elhangzott, hogy a gyűjteményből talán a két legértékesebb darab, az olimpiai arany- és a világbajnoki ezüstérem hiányzik, ugyanis ezeket a hetvenes években, amikor Hidegkuti Egyiptomban edzősködött, egy betörés során ellopták, és a mai napig nem került elő.