2024. április 24., szerda
SAKK – VII. OROMI FALUBAJNOKSÁG

Solymosi zsinórban harmadszor

Az eredetileg augusztus elejére tervezett 7. oromi falubajnokságot a járványhelyzet miatt végül augusztus 29-én sikerült tető alá hozni, és a versenyt ismét, sorozatban harmadszor az adai Solymosi András mesterjelölt nyerte meg. A hétfordulós rapidversenyen 24-en vettek részt Észak-Bácska településeiről. Solymosi az elejétől nagy iramot diktált, végig az élen állt, győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A második helyen a zentai Ljubomir Vranić végzett 6 ponttal. Habár első kiemeltként a fő favorit volt, két békés döntetlenje fosztotta meg a végső győzelemtől. A 2016-os bajnok zentai Farkas Sándor és a szintén zentai Molnár Gábor Roland (mindketten a III. ligás felsőhegyi csapat tagjai) egyaránt 5-5 pontot gyűjtöttek, jobb mezőnyértékének köszönhetően Farkasé lett a bronzérem.

A további sorrend: Tóth Kázmér 4,5, Branko Mrzić, Bujić Csaba (a 2017-es győztes), Kiss Rudolf, Bacsa Zoltán, Kincses Viktor és Kincses Kristóf 4, Szabó Márkó 3,5 pont stb.

Különdíjban részesültek: a verseny két ifjúsági korú női résztvevője, a bajsai Bilicki Dianna és a zentai Horvát Evelin, a legjobb szenior magyarkanizsai Tóth Kázmér, valamint a két ifjúsági résztvevő, a zentai Kincses Kristóf és Szabó Márkó.

Az oromi helyi közösség által támogatott sakkversenyt immár hetedik alkalommal szervezte meg a helyiek lelkes sakkozója, Olajos Győző.A bírói teendőket és a verseny lebonyolítását a magyarkanizsai Farkas Tibor végezte.