2024. március 28., csütörtök

Kedden tartják a városi képviselő-testület díszülését

A díszpolgári címet Pálfi Gyula villamosmérnök veheti át, a Pro Urbe-díj várományosai pedig Kabók Erika újságíró és dr. Gordana Krtinić járványügyi szakorvos
(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

1779. szeptember 1-jén hirdették ki Szabadkán, hogy Mária Terézia magyar királynő szabad királyi várossá nyilvánította a települést. Ennek apropóján minden év szeptemberének első napján ünnepeljük a város napját. Augusztus elején még arról adtunk hírt, hogy az idén elmaradnak a városnapi rendezvények, azonban az elmúlt héten az a döntés született, hogy szeptember elsején 12 órakor mégis megtartják a városi képviselő-testület díszülését a Városháza dísztermében. A rendezvényen kiosztják a város legmagasabb rangú elismeréseit. A település díszpolgára címet ezúttal Pálfi Gyula villamosmérnök veheti át, míg a Pro Urbe-díj várományosa Kabók Erika újságíró, lapunk főszerkesztő-helyettese, valamint dr. Gordana Krtinić járványügyi szakorvos. A díjakról a díszülést megelőző rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntenek.

A járványügyi helyzet miatt az eseményen csak a képviselők, a Városi Tanács tagjai, valamint a Szabadkán élő tartományi és köztársasági képviselők, illetve az állami szervek helybeli képviselői vesznek részt. A polgárok a televízióban, valamint a világhálón keresztül élőben követhetik a díszülést.