2024. március 29., péntek

Kiosztották az MNT csomagjait

Kishegyes községben 52 magyar ajkú elsős kapott iskolakezdési csomagot

Pénteken Kishegyes község magyar ajkú diákjai is megkapták a Magyar Nemzeti Tanács iskolakezdő csomagját. Kishegyesen és Bácsfeketehegyen (Feketicsen) is Linka B. Gabriella, az MNT tagja köszöntötte az elsősöket, őrajta kívül jelen volt Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere és a községi tanács tagjai.

Linka B. Gabriella köszönti az elsősöket (Lakatos János felvétele)

Linka B. Gabriella köszönti az elsősöket (Lakatos János felvétele)

Az MNT 2011 óta oszt beiskolázási csomagokat a magyarul tanuló kisdiákoknak, egész Vajdaság területén – számolt be lapunknak Linka B. Gabriella.

– 2019 óta a Rákóczi Szövetség jóvoltából iskolatáskát is kapnak a gyerekek, úgyhogy két éve ezzel is meg tudjuk ajándékozni az elsőbe indulókat. A beiskolázási csomagok pedig a Magyar Kormánynak, a miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek az ajándékai. A kiosztásokat a Nemzeti Tanács szervezi meg – mondta el Linka B. Gabriella, majd hozzáfűzte, hogy a csomagosztást mindig iskolakezdés előtt szervezik, és a szülők már tudják, hogy nem kell vásárolniuk semmiféle tanszert, mert a tolltartótól a tornaeszközökig mindent megkapnak a gyerekek.

Köszönet a Nemzeti Tanácsnak, amiért Kishegyesre is eljuttatta a csomagokat – mondta lapunknak Sándor István.

– Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is 26-26 magyar ajkú elsős kezdi meg a tanévet, ők kapták meg a csomagokat. Az önkormányzat részéről kidolgozás alatt van egy egyszeri pénzbeli támogatási javaslat. Ezt szeptember folyamán fogjuk eljuttatni a község minden elsősének – számolt be az alpolgármester.