2024. március 28., csütörtök
MAGYARKANIZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Az egész község kamerákat kap

Az Alarm System munkásai az egyik legforgalmasabb magyarkanizsai játszótéren, a Gödrökben szerelték fel a megfigyelő kamerákat pénteken, ezt követően pedig a község többi településére is kerül majd megfigyelőrendszer. Ez a magyarkanizsai játszótér már több ízben volt szóbeszéd és bosszúság tárgya, ugyanis nem csak a rendeltetésének megfelelően használták, esténként a fiatalok kedvenc szórakozóhelye, ami talán nem is lenne baj, ha nem rongálnák meg, és nem maradna utánuk szeméthalmaz. A magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert a helyszínen elmondta, hogy erősebb reflektorokkal is ellátják a Gödrökben lévő játszóteret, és hamarosan a felújítás is megtörténik.

Pénteken a Gödröknél dolgoztak (Fotó: Jenei Klementina)

Pénteken a Gödröknél dolgoztak (Fotó: Jenei Klementina)

– Huszonnégy órában figyelik a kamerák a játszóteret, éppen azért, mert számtalan rendbontás történt itt éjszakánként. Olyan mederbe szeretnénk ezáltal terelni azokat a fiatalokat, akik nem rendeltetésszerűen használták ezt a területet, ami mindenkitől elvárható. E mellett a három kamera mellett még tízet elhelyeztünk a Népkertben is, ugyanebből a megfontolásból. Lesznek továbbá olyan pontok, ahova a közbiztonság javítása érdekében kerülnek kamerák, más helyszínekre pedig a szülők és a lakosság megnyugtatása érdekében – hangsúlyozta a polgármester.

– A megfigyelőrendszer két megapixeles IP-kamerákból áll, 110 fok szélességben látnak 60–70 méter távolságban, éjszaka pedig 20–30 méterre. A kamerák felvételei olyannyira élesek, hogy teljes mértékben felismerhetőek rajta az emberek, és ezeket a felvételeket legálisan fel is lehet használni ahhoz, hogy felelősségre vonják az esetleges rendbontókat – mondta Torma Varga Csaba, az Alarm System koordinátora.

Magyarkanizsán 750 ezer dinárt költenek a térfigyelőkre, ugyanakkor a község többi településére is kerülnek kamerák, amelyek megközelítőleg 3 millió dinárba kerülnek majd. Két héten belül az összes tervezett helyre beszerelik a kamerákat.