2024. április 23., kedd
ZOMBORI TROMEĐA

Elbontották a stéget

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a zomboriak közt népszerű szabad strand, a Tromeđa stégje két év alatt használhatatlanná, sőt életveszélyessé vált. A felújított kirándulóhelyet 2018. május 1-jén vehették birtokukba a kirándulók.

A terület rendezése során a vízen fából ácsolt mólót állítottak, amely egyszerre szolgált csónakkikötőként, napozóként, és a hozzá erősített fémlétrák segítették a fürdőzök vízre szállását és partra mászását.

Aztán ezt a két létrát ellopták. Onnantól kezdve csupán napozni lehetett a stégen. Egy idő után új létrák kerültek az ellopottak helyére, akkor meg a móló faelemei kezdtek fölszakadozni. A fürdőidény derekán eszébe nem jutott senkinek, hogy biztonsági intézkedéseket kellene foganatosítani, vagy lezárni a stéget, ami egyébként továbbra se tényleges strand, hiszen még vízi mentője, strandfelügyelője sincsen. A stég deszkái elrothadtak, másokat fölszakítottak, a létrák nagy valószínűséggel kiszakadnának, ha valaki rájuk csimpaszkodna, és szögek meredeznek a tartógerendákból.

Ez volt a helyzet a minapig. Szerdán délután már más kép fogadta az arra járókat. A stég fosznijai eltűntek, csak a tartóváz meredezett elő a vízből, a móló bontóhellyé vált, amit a kivitelező sárga figyelmeztető szalaggal kerített el a járókelők elől. Hogy ki végezte a bontást, talán akkor derül majd ki, ha a bontóhely építőhellyé válik, mert egyelőre a karbantartásért felelős közvállalatok közül egy sem közölte, hogy bármit is csinálna a Tromeđa stégjén.