2024. március 29., péntek

Bűnügyi esetek

A rendőrség tegnap letartóztatott egy 28 éves, palánkai illetőségű személyt gyilkossági kísérlet, valamint engedély nélküli fegyverviselés és robbanószerek birtoklásának megalapozott gyanújával. A vád szerint M. P. szerdán Palánkán gépjárművével utolért egy 21 éves helyi fiatalt, aki motorkerékpárral közlekedett, és aki az összekoccanás után az úttestre esett. A gyanúsított kilépett a gépjárművéből, és a fiatalembert lábon lőtte. M. P. ezt követően elmenekült, de nemsokára elfogták. A vádlottat 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, a bűnvádi feljelentést követően pedig az újvidéki bíróságon tárgyalják majd az ügyét.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Szintén tegnap fogta el a rendőrség a 18 éves L. K.-t minősített lopás megalapozott gyanújával. A vád szerint a nyílt utcán hátulról megközelített egy 41 éves hölgyet, majd a nyakáról letépett két aranyláncot. Számára is 48 órás vizsgálati fogságot szabtak ki, majd ezt követően a bíróság elé állítják.

A rendőrség tegnap letartóztatta a 28 éves I. K.-t rablási kísérlet megalapozott gyanújával. A vád szerint az utcán fegyvert fogott egy 43 éves újvidéki polgárra, majd megpróbálta elvenni a pénzét. A sértett azonban megütötte a támadóját, majd a közeli benzintöltő állomásról felhívta a rendőrséget. Az elkövetőt negyedóra alatt elfogták. Mivel I. K. ellen már öt körözés van érvényben, a szávaszentdemeteri büntető- és javítóintézetbe szállították.