2024. április 23., kedd

Nincs új beteg a kórház Covid-részlegében

A Szabadkai Közkórház pénteki jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében az elmúlt 24 órában 10 beteget vizsgáltak meg. Ezek közül 7 vizsgálat ellenőrző jellegű volt. Egyetlen beteget sem tartottak bent további kórházi kezelés céljából az intézményben.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Az intézmény Covid-részlegében, amely magában foglalja a Covid-központot, a fertőző osztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg összesen 20 beteget ápolnak. Közülük egy beteg gépi lélegeztetésre szorul.

A kórház jelentése emellett arra is kitér, hogy az intézmény alkalmazottai között nem regisztráltak újabb koronavírus-fertőzést.

Azon polgárok, akik hozzátartozóját koronavírussal, illetve arra utaló tünetekkel a kórházban ápolják, mindennap 13 és 14 óra között telefonon informálódhatnak rokonuk állapotáról. Mindehhez a 024/555-222-es telefonszámot kell tárcsázni, és az intenzív osztály eléréséhez a 343-as, a fertőző osztály eléréséhez a 261-es, míg az egyes számú Covid-központ eléréséhez a 484-es lokált kell kérni.