2024. április 24., szerda

A győztes lesz a továbbjutó

RÖPLABDA

A győztes lesz a továbbjutó

Az este lapzárta után befejezett meccsen a Szerbia–Lengyelország találkozó győztese lett az U19-es női röplabda-Eb utolsó elődöntőse. Korábban Fehéroroszország, Franciaország és Törökország harcolta ki a helyet a négy legjobb között a zenicai és eszéki közös rendezésű korosztályos Eb-n.

Mivel szerdán este Fehéroroszország nagy csatában verte Lengyelországot, a zenicai csoportban már nem alakulhatott ki kör, vagyis a szerb–lengyel meccsen az arány már nem számított, mindkét csapatnak csakis a győzelem felelt meg.

A szeptember 26-a és október 4-e között a cseh Brnóban megrendezésre kerülő U20-as férfi Eb-n Szerbia Olaszországgal, Franciaországgal, Lengyelországgal, Belgiummal és a vendéglátókkal lesz az A csoportban, míg a B jelzésű hatost Oroszország, Hollandia, Törökország, Ukrajna, Fehéroroszország és Németország alkotják – határozta meg a CEV luxemburgi székhelyén megtartott sorsolás. Két éve Oroszország, Csehország és Belgium volt a dobogó sorrendje, Szerbia pedig a 14. helyet szerezte meg.

ZENICA. – Az U19-es női Eb 4. fordulójában: Fehéroroszország–Lengyelország 2:3, Szlovákia–Bosznia 3:1. Eszék, 3. forduló: Franciaország–Törökország 3:1, Bulgária–Horvátország 3:2. @sz = cs.

NBA

Elmaradtak a szerdai mérkőzések

Elmaradtak a szerdai mérkőzések az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában. A játéknap első találkozóján az alapszakaszgyőztes Milwaukee zárhatta volna le az Orlando elleni, négy győzelemig tartó párharcot. A wisconsini együttes azonban az összecsapás előtt nem sokkal bejelentette, nem lép pályára, ezzel tiltakozva az ellen, hogy az állam Kenosha nevű városában rendőrök több lövéssel súlyosan megsebesítettek egy fekete férfit vasárnap este.

Nem sokkal a Milwaukee közlését követően a liga vezetői úgy döntöttek, hogy a játéknap másik két találkozóját elhalasztják, így az LA Lakers–Portland (3:1), valamint a Houston–Oklahoma City (2:2) összecsapást sem rendezték meg. (MTI)

KERÉKPÁROZÁS

Nizzolo a győztes

Giacomo Nizzolo nyerte meg a férfi mezőnyversenyt az országúti kerékpárosok Európa-bajnokságának szerdai versenynapján, a franciaországi Plouay-ben. Az aranyéremről sprinthajrá döntött, a kiváló felvezetést kapott friss olasz bajnok Nizzolo pedig negyedkeréknyivel előzte meg a francia bajnok Arnaud Démare-t. Harmadikként – akárcsak tavaly Alkmaarban – a német Pascal Ackermann zárt. A 177 kilométeres viadalon nem állt rajthoz a tavaly aranyérmes Elia Viviani, akit klubja, a Cofidis nem engedett el, mivel a szombaton kezdődő Tour de France-ra készül. A 31 esztendős Nizzolo sorozatban a harmadik olasz győztese a számnak, Viviani tavalyi sikere előtt 2018-ban a most segítőként dolgozó Matteo Trentin diadalmaskodott.

Korábban a magyar Vas Kata Blanka a 6. helyen ért célba az U23-as női mezőnyversenyben.

A dobogósok eredményei: 1. Nizzolo (Olaszország) 4:12:23 óra, 2. Démare (Franciaország) azonos idővel, 3. Ackermann (Németország) a. i.

Enyhítést kérnek a csapatok

A szombaton rajtoló Tour de France-on induló országútikerékpáros-csapatok azt szeretnék elérni, hogy a szervezők enyhítsenek azon a szabályon, miszerint egy istállón belül egy hét alatt adott két pozitív koronavírusteszt kizárást von maga után. Ráadásul a jelenleg érvényben lévő kiírás alapján mindegy, hogy versenyző vagy stábtag akad fenn az ellenőrzésen. A szervezők egyelőre nem reagáltak a felvetésre…

A kerékpárosok és a stábtagok egyébként elkülönítve, úgynevezett buborékban lesznek, ahogy megérkeznek Nizzába. A Tour előtt minden résztvevőt két koronavírustesztnek vetnek alá. A szakaszok utáni eredményhirdetéskor nem lesznek az eddig a győztesnek puszit adó pódiumlányok, és a díjátadáson részt vevő hivatalos személyek számát is csökkentik.